В Трето ОУ „Братя Миладинови“ отбелязаха по интересен начин Международния ден на мира

Потоци от щастие и усмивки в Деня на мира в Трето ОУ …

ТРЕТОПо идея на Таня Атанасова – родител на ученик от Трето ОУ в Гоце Делчев бе проведена първата инициатива по повод Международния ден на мира. Дейността бе наречена „Стена на славата„. Всеки ученик имаше възможност да постави своята рисунка-послание на стената на славата и така да изрази своето виждане за Деня на мира. През целия ден „стената“ придобиваше различен вид – ставаше все по-богататена откъм форми, цветове и послания. Някои от тях бяха: „На деня на мира обещавам, с усмивка, никога да не спирам да вярвам в мира и доброто“ – посланието на третокласничката Ели Халачева; „Аз искам всички деца по света да бъдат щастливи и здрави“ – Георгия Щуркова от III а клас; „Моето послание е да помагаме на бедните деца и да не им се подиграваме. Да не правим лоши неща, които могат да навредят на другите! Бъдете добри! Обичайте се!“ – пише Василена Неделчева от VII б клас.

Какво по-искрено от детските пожелания? Всички послания от Деня на мира, учениците, родителите и учителите ще изпратят в небето над Трето ОУ на следващия подходящ празник, които има връзка с темата за мира и НЕнасилието.

Следващата реализирана инициатива в Училището без насилие и стереотипи, определени от пола бе предложена от майка на третокласник. Бяха посадени луковици на пролетни цветя в училищния парк. „Те сега са сухи и изглеждат мъртви… Но на пролет! Ах! Тогава колко радост ще ни носят! “ – сподели с усмивка на лице един от третокласниците, който помагаше за засаждането на луковиците. Наред с родителите, директорът на Трето ОУ – г-жа Халачева, се включи в засаждането на луковиците.

„Връзката на тази дейност с думичката МИР е повече от ясна. Има, обаче, още един повод да преместим тази наша традиционна инициатива на този ден. Картина от Втората световна война, която изобразява невинно лале, израснало в каската на войник. Нека военните атрибути останат в мазетата или музеите! Нека забравим за тях и да ги виждаме само на рисунки, снимки или картини! Хора по земята, вслушайте се в призива на нашите деца: НЕКА ИМА МИР! “ – каза на финал Валентин Атанасов – училищен психолог.

 

Адмирации за всички ученици, родители и учители, които се включиха в тези прекрасни инициативи!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене