Банско загуби с човек по-малко гостуването си на „Вихрен“

Тимът от зимния курорт претърпя второ поражение през този сезон, след като инкасираха два безответни гола във вратата си в Сандански

Козлите определено бяха по-добрият отбор през първата част и бяха тимът, който водеше играта. Това доведе до нулево реми на почивката, докато домакините успяха да вземат успеха след статични положения през втората част.

След подновяването на мача отборът на домакините заигра на по-високи обороти. В 55-ата минута Антонио Ласков центрира отлично топката в наказателното поле на гостите и там нападателят Венци Стоянов простреля стража на Банско за 1:0. В 71-вата минута Антонио Ласков показа своя специалитет и от фаул извиси топката над изградената стена на гостуващия тим и кълбото се оплете в мрежата зад Ангел Юсев за 2:0. Със спечелените 3 точки отборът на „Вихрен” се нарежда на второто място в таблицата за класиране в групата, само с една по-малко от временния водач ЦСКА-1948.

След мача членът на УС на ФК „Вихрен” адвокат Михаил Михайлов каза: „Прекланяме се пред показаната воля и мъжество на нашите футболисти. Всички знаем, че са аматьори и напоследък играят в цикъл сряда-събота. Умората бе осезателна през първата част на мача срещу отбора на Банско. През второто полувреме с разнообразна и далеч по-качествена и свежа игра Венци Стоянов и Антонио Ласков успяха да зарадват присътващите на стадиона с поредна победа. Нашите футболисти са герои и ненапразно вече дишат във врата на ЦСКА-1948”.

Следващият мач на футболистите на „Вихрен” ще бъде във вторник, 19 септември, на градския стадион в Сандански срещу елитния „Септември” (София) за Купа България.

Помощник треньорът на „Банско” Иван Топузов коментира: „Мачът в Сандански беше равностоен. Футболистите на „Вихрен” използваха шансовете си за гол , използваха и наши грешки и така се стигна до победата. В 50-а мин Христо Петров изскочи сам срещу вратаря на „Вихрен”, но не успя и в ответна атака за домакините Венци Стоянов откри резултата за домакините след наша колективна грешка. Червеният картон на Георги Фикийн отне напълно надеждата ни за спечелването на нещо в Сандански”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене