Олимпийски шампион награди малки колоездачи в Сандански

За XXII-ри път в Сандански се проведе колопоход под мотото „Не на наркотиците“, част от кампанията „Стани независим. Бъди свободен“. Той е част от редица събития, които започнаха още в 10:00 ч. на площад „България“ в града, когато бе даден старт и на лекоатлетически крос за ученици от цялата община. Те трябваше да пробягат 600 метра.

Начало на спортните прояви даде Георги Жежев – секретар на община Сандански, който пожела безавариен финал на всички деца.

Олаф Лудвиг – бивш олимпийски шампион по колоездене на шосе, присъства на събитието и връчи медалите на най-добрите лекоатлети и колоездачи. Награди раздадоха още зам.-кметът Зорица Органджиева и Йорг Щренгер – организатор на „Пробега на мира“.След кроса стартира и колопоходът, в който с колелата си се включиха над 100 от всички училища на територията на община Сандански, а трасето бе само в рамките на града. След финала на колоездачите се проведе томбола на случаен принцип, в която късметлия  получи чисто ново колело. Като част от спортния празник са и танците. Самият Памбос Агапиу и танцьорите от “Памбос Денсинг Център” ще разиграят санданчани и гости днес от 18:00 ч. на пл. “България” под мотото “Сандански танцува”. Всички участници ги очакват завладяващи танци и музика, представления и открит урок по салса, воден от Памбос Агапиу.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене