Безпощадно! Горивата в Гоце Делчев остават все още много скъпи

Все още без резултат са исканията на жителите на Гоце Делчев и региона за нормални цени на бензина, дизела и газта, за които настояваха в три протеста.

Търговците на горива по никакъв начин не се съобразяват и цените остават все така високи, дори имат допълнително леко повишаване през летния сезон. Драстични са разликите например в бензиностанциите в Благоевград и Гоце Делчев. По данни на Георги Темелков – председател на Асоциацията за малък и среден бизнес в града през миналата седмица с 11 стотинки по-скъп е бил дизела, а тази седмица разликата в цените е 7 стотинки. Газта за автомобили също се продава по-скъпо в гоцеделчевските бензиностанции. 2.08 лв. е дизела, 1.06 – газта за автомобили.

За съжаление хората не реагират и от това се възползват търговците на горива. Причината според Георги Темелков вероятно е във все още отпускарския сезон. Повече от 200 души се подписаха в протестен сигнал до КЗК, Комисията за защита на потребителите, омбудсмана Мая Манолова и премиера Борисов, на последния протест. Отговори в Асоциацията очакват от август, но все още не са получили такъв от нито една отговорна институция, уточни Темелков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене