СКАНДАЛНО! Служител на ВиК заловен с незаконно включване към водопроводната мрежа в Добринище

Контролен блок залови 2 къщи с незаконно включване към водопроводната мрежа в град Добринище, сред които и водопроводчикът Ангел Топузов, служител към ВиК-Благоевград – клон Банско.

СКАНДАЛНО! Служител на ВиК заловен с незаконно включване към водопроводната мрежа в Добринище снимка 1

Според източник на Pirinsko.com Ангел Топузов стопанисва над 10 години рибарника, който се намира в местността „Чупоро“ над град Добринище, където Топузов се присъединил незаконно към главния водопровод при хлораторната, която се намира на метри от рибарника му. Освен незаконното присъединяване към водопроводната мрежа той ощетява дружеството и с ел енергия, за която е позиционирал кабел от неговия имот до сградата на хлораторната, собственост на най-голямото водно дружество в област Благоевград.

Второ незаконно включване е направил от параклиса Св. Троица, пак в близост до рибарника.

Наглостта на Топузов не спира до тук! Злоупотребява със служебното си положение, като използва повереният му автомобил Лада „Нива“ за лични нужди. При авария колегите му се предвижват с личните си коли а той сам със служебния автомобил.

Кой ще поеме отговорноста за скандалния служител, прекият му началник от клон Банско Зоя Тушнина или шефа на ВиК – Разлог Костадин Загорчин?

Pirinsko.com потърси за коментар управителя на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград инж. Росица Димитрова, която каза, че ще коментира случая, като се запознае с доклада на контролния блок.

„Още в понеделник ще поискам писмен доклад от проверката на контролния блок и ако има нарушения свързани със служител на дружеството ще взема незабавни мерки към наказание“, лаконична бе инж. Димитрова.

Припомняме, че преди седем години по инициатива на бившият кмет на Добринище Никола Сакарев се събраха над 1700 подписа за отстраняване на Топузов от водното дружество заради подобни злоупотреби.

Очаквайте подробности!

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене