Иво Гюргин се прибра от гурбет да стяга сватба, но…

Жестока смърт почерни дупнишкото село Червен брег, при тежка катастрофа с мотор загина 25-годишният Иво Гюргин, който само преди 20 дни се е върнал от гурбет в Германия, за да се жени.

Фаталният инцидент е станал около 20.30 ч. във вторник на пътя Дупница-Крайници. Иво Гюргин се прибирал от пикник в планината, с още двама приятели потеглили с моторите към съседното на Червен брег село Крайници да пият кафе. Точно пред автокъщата на общинския съветник от “Народен съюз” Спас Андреев моторът се блъска в лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от 31-г. Георги Бачев, съселянин на Гюргин. Ударът бил жесток, моторът буквално се е врязал в двигателя на автомобила, а алфата изхвърчала от пътя и се забила в нива с царевица. Предницата на лекия автомобил е смачкана като хармоника.

Гюргин е загинал на място, части от тялото са били открити по шосето, на метри от катастрофата. Преминаващ шофьор се е обадил на тел. 112, на място веднага е пристигнала линейка на Спешен център – Сапарева баня, но дежурният лекар д-р Христов само констатирал смъртта на моториста. Другият участник в ПТП-то Георги Бачев сам е потърсил лекарска помощ в Спешен център – Дупница.
Вчера имаше някои неизяснени ситуации около инцидента, като например кой е докарал Бачев до Спешния център и защо от Пътна полиция – Дупница са открили Алфа Ромеото чак сутринта на следващия ден. След преглед в хирургичното отделение на общинската болница Георги Бачев е транспортиран до „Пирогов“ със съмнения за вътрешен кръвоизлив. На главата имал огромна рана, която най-вероятно е от удар в предното стъкло на автомобила. Шофьорът на алфата работи като охрана на автокъщата на Спас Андреев. Той цяла нощ е бил на мястото на инцидента, но не пожела да коментира случилото се. Автокъщата има монтирани видеокамери и най-вероятно те са заснели катастрофата.

Репортер на в. “Струма” отиде на мястото на зверския сблъсък, отнел живота на 25-г. Иво Гюргин. Вчера сутринта на пътя все още имаше разпилени остатъци от мотора, една маратонка и раница. Няколко мъже се бяха събрали и коментираха случилото се.
Иво Гюргин ходел периодично на работа в Германия. Върнал се преди 20 дни, постегнал родната си къща, сложил нова дограма. Имал намерение да създаде семейство, коментираха вчера негови съселяни. Младежът израснал без баща, има две сестри, които живеят в Благоевград. Майката сама изгледала децата си, като се стараела нищо да не им липсва. Драмата е голяма и за семейството на Иво, и за това на Георги, коментираха в селото.
НАТАЛИЯ ПЕТРОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене