Кметът Н. Георгиев стартира кампания за възстановяване на щетите от пожара в Кресненското дефиле

Община Кресна стартира национална кампания за възстановяване на колосалните щетите от пожара, възникнал на 24-и август на територията на общината. С решение на Общинския съвет днес е създаден обществен съвет, в който влизат кмета на община Кресна Николай Георгиев, кметските наместници на пострадалите от пожара села и по един представител на всяка от групите в общинския съвет, който да координира работата по преодоляването на щетите.
Община Кресна се обръща с гореща молба за човешка съпричастност и съдействие към всички български физически и юридически лица, като ги моли да даряват парични средства, строителни материали и вътрешно обзавеждане за изгорелите къщи и селскостопанските постройки в засегнатите села. Създадена е организация и могат да бъдат приемани и помощи в хранителни продукти и консерви за изхранване на пострадалите от пожара. С благодарност ще бъдат приемани и вещи от първа необходимост (одеала, чаршафи, завивки, топли дрехи и обувки).

Пожарът нанесе огроми щети на природата и остави без паша и възможности за събиране на сено за изхранване на животните в засегнатите села през зимата. В тази връзка, в общината е създадена организация за складиране на дарения – концентрирани и груби фуржи, сено и слама за изхранване на селскостопанските животни в засегнатите от пожара села.
Николай Георгиев се обръща с лична молба към своите колеги кметове от цялата страна да изразят солидарност и да подкрепят община Кресна в този критичен момент.

„Най-важният урок за хората е да разберат, че те сами предопределят бъдещето си, чрез постъпките, извършени в миналото и настоящето“,коментират от ръководството на общината.
На телефони 0893 015892, 0893 015893 и 0893 015894 / от 08.00 – 17.00 часа / всички български и чуждестранни граждани и институции могат да получат конкретна информация за нуждите на пострадалите и нанесените щети като се включат с парични средста, предметни дарения или доброволен труд.

Банковата сметка, на която могат да се превеждат парични средства в подкрепа на пострадалите от пожара и преодоляването на щетите е:

ОБЩИНА КРЕСНА
Интернешънъл Асет Банк АД – клон Благоевград
IBAN BG08IABG74588401242700
BIC IABGBGSF
КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ: 445100
ОСНОВАНИЕ: ПОЖАР В СЕЛАТА ОЩАВА, СТАРА КРЕСНА И ВЛАХИ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене