След загадъчната смърт на таксиметров бос! Стана ясно убити ли са Пл. Миланов и служителката му

Близо две години след загадъчната смърт на таксиметровия бос от Дупница Пламен Миланов и неговата служителка Теодора Димитрова приключи разследването по случая. От Апелативна прокуратура съобщават, че няма извършено престъпление, след като са направени няколко експертизи, които показват, че смъртта на двамата е настъпила от задушаване с газ, каквато беше първоначалната версия на разследващите. Няма повдигнато обвинение, тъй като според разследващите никой не е манипулирал генератора за ток в офиса на бизнесмена.

Както „Струма“ писа, Пламен Миланов и Теодора Димитрова починаха на 30.12.2015 г. в офиса на таксиметровия бос в центъра на Дупница. В продължение на два дни роднини и близки издирваха двамата, но телефоните им бяха изключени. Синът на Пламен Миланов – Димитър, откри безжизнения си баща и служителката във фирмата на 30.12.2015 г. около 19,00 ч. Още при първоначалния оглед криминалисти заявиха, че смъртта е настъпила вследствие натравяне с въглероден оксид, което беше потвърдено и от двете експертизи.

По искане на вдовицата на Пламен Миланов – Елеонора, бяха извършени повторни експертизи: техническа на генератора за ток и на въздуха в офиса. Втората експертиза е потвърдила първата. У близките на Пламен Миланов, съпругата му Елеонора, четирите му деца и родителите му остава съмнение, че смъртта не е нещастен случай, а някой му е „помогнал“, като е влизал в офиса и е прегънал маркуча, от който излизат изгорелите газове от генератора, който е бил на бензин.

Както „Струма“ писа, разследването бе извършено от софийски следователи под наблюдението на Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене