Ексхумираха трупа на загиналия в катастрофа В. Марценков, Разлог се тресе от коментари: Опитва ли се някой да укрие истината за фадромата убиец?

Две седмици след като погребаха починалия след зверската катастрофа между мотор и фадрома в Разлог Васил Марценков, вчера ексхумираха тялото му. Ексхумацията е извършена преди обяд на гробищния парк в Разлог, където мъжът беше погребан. Тялото е закарано в моргата на разложката болница, където съдебен лекар ще извърши аутопсия за установяване на точните причини за смъртта.

Във вчерашния ден не станаха ясни мотивите за ексхумацията и по чие искане е. Говорителят на Окръжна прокуратура – Благоевград, където е прехвърлен случаят, Весела Стоилова поради ангажименти с насрочени дела не можа да даде официална информация.

Според близки до семейството ексхумацията е по искане на разследващите органи, тъй като В. Марценков е погребан, без да му бъде направена аутопсия. След смъртта му семейството категорично е отказало такава.

Васил Марценков си отиде по един нелеп начин. Той бе пометен от фадрома, управлявана от съгражданина му, 52-годишния Тодор Захов, по прякор Дънче. Тежкият инцидент стана  на ул. „Годлевски път“ край Разлог. Причината е навлизане на машината в насрещната лента за движение, по която се движел В. Марценков с личния си мотоциклет MZ. Фадромата буквално премаза моториста. Той бе приет в МБАЛ – Разлог с опасност за живота – счупен череп, счупени ребра, разкъсан далак и масивен кръвоизлив в стомаха, което наложи спешна хирургическа намеса. Веднага след операцията, която бе извършена от хирурзите в Разлог, Васил Марценков бе транспортиран за „Пирогов”, но и там лекарите се оказаха безсилни да му помогнат и да се преборят за живота му.

И към настоящия момент все още няма официална информация от полиция и прокуратура за причините, довели до трагичния инцидент, както и за това дали строителната машина е била с изрядни документи и в добро техническо състояние. По първоначална информация шофьорът не е успял да овладее фадромата заради техническа неизправност. По време на движение двигателят й изгаснал, в резултат на което возилото останало без хидравлика, неуправляемо и това е станало причина за навлизането му в насрещното движение и катастрофата, в която бе убит човек. Все още официално не е обявено от разследващите органи чия собственост е фадромата, въпреки че името, изписано на нея, е било на фирма „Майк Трейдинг“ на известния разложки бизнесмен Мартин Петров, чийто бизнес е в областта на дърводобива, дървообработването и строителството. Не е известно към момента и дали образуваното по случая досъдебно производство е насрочено към конкретно лице, или все още се води срещу неизвестен извършител.

В Разлог усилено се коментира, че строителната машина не е била преминала технически преглед и не е имала застраховка, както и че много добре се знае от цялата общественост чия собственост е. И към днешна дата не спират коментарите и относно правоспособността на водача, за когото също се говори, че не притежава нужната квалификация за такава машина.

Всичко това обаче остава в сферата на предположенията, докато компетентните органи не излязат с официална информация по случая, както и кой ще поеме отговорността за тежкия инцидент, причинил смъртта на Васил Марценков. Не липсват коментари и за това случаят да не се окаже поредният, в който има жертва, но няма наказан?!

ИВА ГЕОРГИЕВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене