ВИДЕО!!! ОГНЕНИЯТ УЖАС ЮГОЗАПАДА…

Армията продължава да оказва помощ в гасенето на пожара в Кресненското дефиле

Модулни групи от състава на Сухопътните войски продължават и днес, 27 август, да оказват помощ в гасенето на пожара в Кресненското дефиле, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.
От 07.00 ч. тази сутрин на терен действат 50 военнослужещи с 5 броя техника от военно формирование 54 060 – Благоевград и 37 военнослужещи с 6 бр. специализирана техника от състава на военно формирование 28 610 – София.

Два хеликоптера Ми-17 от състава на ВВС са в готовност да се включат в овладяването на огнената стихия. След анализ на обстановката ще бъде взето решение за тяхното използване.

„В голямата си част пожарът е ограничен. Няма опасност за населените места и хората. Надеждата е до края на деня пожарът да е локализиран напълно. Засегнатите площи са около 16 000 декара, от които 13 000 са залесени. Оттук нататък за гората следва почистване, което ще отнеме минимум една година. След това започват дейности по нейното възстановяване, което обаче е изключително скъпо. Нужни са около 15 милиона лева за това и поне 50 години”, обясни в „Събуди се” Дамян Дамянов, директор на Югозападно държавно предприятие. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене