Местен феодализъм в санданското село Склаве!

Шефът на пощата работи,докато пие бира, тайно върти далаверив местната кооперация,пенсионерите пищят! Кметът пази схемата, щото баща му също взема по 1000 лева на месец от кооперацията!

Там, където на държавата й е трудно да стигне и да контролира, се развива истински местен феодализъм. Това ни пише в писмо жител на село Склаве, община Сандански, който се надява Топ Преса да „разрие лайната“, както сам твърди, в местната кооперация и местната пощенска станция и общината като цяло.
ВЪВ ФОКУСА Е ДИРЕКТОРЪТ НА ПОЩЕНСКАТА СТАНЦИЯ, КРЪСТО ФИЛИПОВ, ОТ КОЙТО СА ВДИГНАЛИ РЪЦЕ ЦЯЛОТО СЕЛО.
„Елате да видите в селото за какво става въпрос, по цял ден работи, като се налива с бира в заведението, намиращо се в читалището, или в съседните магазини, и пощата е оставена на автопилот“, сигнализират ни местните. Странно как е назначен за директор човек, който не може да работи нито с компютър, нито с касов апарат, хората с дни не могат да си вземат пенсиите. За всичко това е уведомен и кметът на селото Павел Пъхнев, който обаче се правил на „три и половина“, щото с Кръстьо Филипов имали общи интереси. ЦенМестентърът на схемата е местната кооперация, която е приютила всички селски големци и велможи, и която се дои от ръководителите и кой как може.

А фактите са повече от скандални и потресаващи. Оказва се, че шефът на пощата Крьстьо Филипов, докато изпълнява длъжността си, за която от „Български пощи“ всеки месец коректно му плащат заплата, тайно работи като „лежач“ и в местната кооперация, от която взема и добра заплата. За да си мълчи и да не разваля схемата, кметът на селото Павел Пъхнев е уредил баща си в кооперацията, откъдето човекът взема 1000 лева на месец. Идеята е каквото падне като лев в кооперацията, местните началници да го вземат. Местните са категорични, че Филипов, след като се пенсионира идната година, ще започне да прави постъпки да оглави кооперацията, а на негово място в пощата искал да уреди дъщеря си. Пред своите съселяни обявен за местен феодал заявил, че много се имал с началника на пощата в Благоевград, чрез който щял да уреди дъщеря си. Идеята е проста – пощенската станция в село Склаве в момента е пълен батак. И топ счетоводител да дойде, няма как да я оправи, ето защо чужд човек не трябвало да влиза там и Филипов след пенсия пак трябвало да я управлява, но с поставеното си лице – собствената си дъщеря. Местният феодализъм в действие е толкова активен, че преди време на един от съборите шефът на пощата в работно време правел скара и продавал кебапчета и кюфтета, докато му върви надникът. Нахалството стигнало дотам, че за скарата ток ползвал от кооперацията и читалището, разбира се, без пари и с позволението на кмета. Ето ви нагледен пример как държавата за едни е майка, а за други – мащеха, и като полицията, а и прокуратурата, са далече от село Склаве, някой си е приватизирал тайно държавните институции и им точи ресурсите безпроблемно. Време е това да се промени и ние от Топ Преса се заемаме с нелеката задача. Още днес, към деня на публикуване, изпращаме сигнали до всички компетентни институции с цел да се прекърши гръбнакът на местният феодализъм в село Склаве и виновните за тази наглост да си получат заслуженото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене