Софиянец ще оглави местното звено за борба с организираната престъпност в РЗБОП Благоевград

Софиянец ще оглави местното звено за борба с организираната престъпност, досегашният вр. и. д началник Симеон Симеонов щял да бъде преместен в гранична полиция, това е най-коментираната тема от дни из кулоарите на благоевгадската полицейска дирекция.

Според тях рокадата ще стане съвсем скоро, но след спешна проверка на работата на РЗБОП и персонално на работата на част от антимафиотите.

Има данни, че в МВР София са пристигнали сигнали, уличаващи някои от антимафиотите в нерегламентирани контакти с кримиконтигента, затова ще бъде изпратена спешна проверка резултатите, от която ще повдигнат завесата на случващото се в РЗБОП Благоевград.

Не е ясно, кой е мотивът за преместването на Симеонов като оперативен в гранична полиция, оглавявана от бившия криминалист Карадаков. Симеонов е дългогодишен служител на РЗБОП, съпруг на бившата шефка на отдел „Вътрешна сигурност“ в ОД на МВР Благоевград Гергана Симеонова.

Авторитетът на местната структура се срина, след като един от антимафиотите бе арестуван и влезе в съда за връзки с популярния сводник Мартин Филипов-Дебелия.

Арестуваният от „колегите“ си Петър Кънев вкара звеното в национален скандал и в съда. Излязоха на светло неща, които не би трябвало да се случват в антимафиотската структура. Дали П. Кънев ще повлече крак, ще съобщим след спешните проверки и рокадите в РЗБОП.

П. Петрова/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене