Слънчевата Нова година посрещат днес на най-магичното място в Рила последователите на Петър Дънов

Слънчевата Нова година посрещат на 19 август по десетилетна традиция на най-магичното място в Рила последователите на Петър Дънов. Красивият циркус на Седемте езера е смятан от Учителя за гръбнак на Балканския полуостров и енергиен център на света. Самият Дънов, чието учение проповядва любов, мъдрост и истина, е една от най-уважаваните фигури по света.

Ритуалът паневритмия е кулминация на Лятната духовна академия, която събира дъновисти от цял свят,  обяснява пловдивчанинът Живко Стоилов, преподавател по йога. Той участва в красивия танц на езерата над две десетилетия, съобщава „Марица“.

На разсъмване на 19 август хората от Бялото братство посрещат слънцето на Молитвения връх, за да се настроят за най-красивата част – Голямата паневритмия  край петото езеро Махбур, познато повече като Бъбрека.

И тази година 40-50 пловдивчани ще танцуват в бяло  в магическите кръгове заедно с братя и сестри от  САЩ, Русия,  Англия, Швейцария, Португалия, Италия, дори от остров Тасмания. Очакват се около 1100 души да оформят внушителните пет кръга. „Светъл ден!“ си казват взаимно неколкостотин души в бели одежди, преди да се понесат в танц. Плавни движения, красива музика край  величави върхове – трудно може да си представи човек по-внушителна гледка. Сякаш ангели  танцуват край езерото.

Братството е начин на живот, учение, етика за тези хора. Във века на технологиите и битката за оцеляване звучи невероятно да изповядваш живот в хармония с космичните закони, любов към ближния. Това прави преживяването на 7-те езера незабравимо духовно преживяване.

SOS ЗА ЕЗЕРАТА

Въпреки че чистят района редовно, членовете на братството имат сериозни опасения за съдбата на  вълшебния Рилски циркус. С прокарването на лифта от Пионерска на езерата се тълпят случайни гости, след които остават купища боклук.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене