Единият от взривеното българско БМВ във Виена бил застрелян

разследващиЗагиналите двама души в българско БМВ Х5 във Виена са станали жертва на престъпление, съобщава БГНЕС. Един от тях е бил застрелян. Това обяви полицейският говорител Томас Кайблингер, след като станаха ясни резултатите от аутопсията.

Трагедията се разигра към 2,50 часа в събота призори в кв. „Отакринг“. Окъснял пешеходец подал сигнал в полицията, че чул стрелба и експлозия в паркиран джип. На място загинал шофьорът на БМВ-то – 45-годишният босненец с австрийски паспорт Златко Н. Спътникът му Валдемар В. (57 г.) от Германия издъхнал на път за болница. До вчера се смяташе, че гранатата била взривена неволно и двамата мъже са станали жертва при нещастен случай, пише вестник „Труд“.

„Животът на двамата мъже е бил отнет насилствено, сочат резултатите от аутопсията. Следствието отхвърли версията за нещастен случай“, заяви полицейският говорител Кайблингер. Той съобщи също, че Златко Н. получил множество огнестрелни рани. Той е загинал от тях, а не при последвалия взрив на гранатата. Тя пък избухнала на седалката до шофьора, където бил немецът Валдемар В. По неговия труп нямало огнестрелни рани.

„Следствието е силно затруднено. И двата трупа са били с големи поражения вследствие на експлозията. До този момент не е открито огнестрелното оръжие, с което е бил застрелян австрийският гражданин – нито в автомобила, нито в района около него“, заяви Кайблингер. Той допълни, че версията, по която се работи, е „убийство с последвало самоубийство при участие в престъплението на едно или повече лица“.

Златко имал транспортна фирма в Залцбург. Ден преди трагедията помолил работещия при него Георги Станков от Бургас да му услужи с джипа си БМВ. Трябвало да иде до Виена с приятеля си Валдемар. Станков дал колата. Той разговарял със Златко в петък вечерта, часове преди трагедията и останал с впечатление, че всичко е наред.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене