Свържете се с нас

Таблоид

ПМГ “Яне Сандански” ще получи допълнителни средства за стипендии за постигнати много добри резултати

Публикувано

на

ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев е сред 89 училища в страната, които ще получат допълнителни средства от МОН за постигнати много добри образователни резултати. Целевите стипендии на ученик за 2017 г. в гоцеделчевската гимназия, определени от министъра на образованието, ще са по 35 лв. Сумата е с пет лева по-висока в сравнение с миналата година.

Днес на своето заседание Министерски съвет ще обсъди проект за постановление за допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2107 г., свързани със стипендиите за образователни резултати на общинските училища.

Още четири гимназии в областта ще получат допълнителни средства за стипендии.

коментара

Таблоид

Ученици от Долно Дряново в памет на Дякона подредиха паметни табла, рецитираха и рисуваха Апостола на свободата

Публикувано

на

В истински паметен ден, посветен на 146 години от обесването на Васил Левски се превърна вчерашният ден и в ОбУ „Христо Ботев“ в гърменското село Долно Дряново.

Учениците и техните учители достойно почетоха годишнината от обесването на Вас

ил Левски с кратък рецитал на учениците от III и IV клас, а децата от II клас подредиха табло с техни рисунки на Апостола на свободата.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

РАЗЛОГ ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Публикувано

на

Тази година се навършват 146 години от гибелта на един от най-великите българи в нашата история – Васил Левски. На 18 февруари се прекланяме и отдаваме почит и признателност към делата на Апостола.

Васил Иванов Кунчев-Левски е основател на Вътрешната революционна организация (ВРО) и на Българския революционен централен комитет (БРЦК). Прозвището си Апостол на свободата получава заради организирането на стратегия за освобождение на България от османско иго. Неговата мечта е чиста и свята република.

По време на втората си обиколка из България, Васил Левски посещава и Разлог, който тогава носи името Мехомия. През лятото на 1869 г., в къщата на Кипре Максев, Левски създава таен комитет, който първоначално е от 12 души.

Създадената от него Вътрешна революционна организация е основата, върху която стъпват инициаторите на Априлското въстание. Това въстание и последвалата Руско-турска война довеждат до възстановяване на България на европейската карта.

Признателни граждани почетоха героизма на Васил Левски пред паметника му в центъра на Разлог. Венци и цветя бяха поднесени от: д-р Емил Тончев – народен представител, инж. Венцислав Гърменов – заместник-кмет по социалните дейности, д-р Мария Копанарова – председател на ОбС-Разлог, представители на политически партии, организации, общественици, признателни граждани, жители и гости на град Разлог.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ