Свържете се с нас

Таблоид

ПМГ “Яне Сандански” ще получи допълнителни средства за стипендии за постигнати много добри резултати

Публикувано

на

ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев е сред 89 училища в страната, които ще получат допълнителни средства от МОН за постигнати много добри образователни резултати. Целевите стипендии на ученик за 2017 г. в гоцеделчевската гимназия, определени от министъра на образованието, ще са по 35 лв. Сумата е с пет лева по-висока в сравнение с миналата година.

Днес на своето заседание Министерски съвет ще обсъди проект за постановление за допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2107 г., свързани със стипендиите за образователни резултати на общинските училища.

Още четири гимназии в областта ще получат допълнителни средства за стипендии.

коментара

Таблоид

Без вода и храна в Пирин в помощ на хората с увреждания

Публикувано

на

Цветан Найденов и Светослав Атанасов, и Костадин Коюв са трима млади ентусиасти, обединени от инициативата “Оцеляване с кауза – Пирин”. В подкрепа на потребителите на Защитените жилища в гр. Банско, те имат за цел да покажат може ли да се оцелее без вода и храна на минусови температури в Пирин. В поредица от пет епизода „оцеляващият” Цветан Найденов трябва да пресече Пирин и да достигне до “Защитени жилища 1 и 2” в град Банско, само с дрехите на гърба си; нож; ферородна запалка; снимачна техника; раница с провизиите за Защитените жилища; БЕЗ вода; БЕЗ храна.

Във всеки епизод ще бъдат показвани използваните от него техники за оцеляване, природните забележителности през които минава и информация за учреждението, до което трябва да достигне и да “достави провизиите”. А провизиите всъщност са зимна екипировка за хората с увреждания, дарени от добри хора.

Целият проект ще бъде заснет за 26 часа, като се има предвид, че пренощуването на “оцеляващият” ще бъде на открито в природата. Основни партньори са община Банско и Организацията на българските скаути, пълноправен член на Световната организация на скаутското движение.
Всички желаещи да се включат в благотворителния проект могат да се свържат с WITTOSURVIVE на сайта им или във Фейсбук. /Пенка Момчилова//АМ/.

Сайт на каузата – https://www.wittosurvive.com/ocelqvaneskauza-pirin/

Youtube канал – https://www.youtube.com/c/wittosurvive

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Кметът на Белица Р. Ревански и бизнесменът В. Камбуров се похвалиха с успешен лов

Публикувано

на

С успешен лов на диви прасета похвали се бизнесменът Веселин Камбуров, който ловува заедно с кмета на Белица Радослав Ревански.

„Днешната слука в село Ореше ни донесе моя добър приятел, кметът на община Белица, Радослав Ревански“, написа бизнесмена Веселин Камбуров.

Ловът е едно от хобитата на кмета на Белица, който освен като перфектен граданочалник може да се похвали и като такъв ловец.

Пирин прес

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2018
П В С Ч П С Н
« ное.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ