Бивши футболисти на „Пирин“(Гоце Делчев) отбелязаха всички голове за „Септември“(Симитли) при категоричен успех на старта над „Германея“(Сапарева баня)

Отборът на „Септември“(Симитли) победи „Германея“ (Сапарева баня) с пълно надмощие в мач от първия кръг на Югозападната трета лига

Отборът на домакините се наложи с внушителното 4:0 в мач, игран на стадион Септември в Симитли, където отборът на Спас Стоименов поведе още в 11-тата минута, когато бившият футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) Смаил Креболиев успя да преодолее бранителя на гостите и отбеляза за 1:0. В 26-тата минута, след много добро центриране на Асен Топузов, Смаил Креболиев отново успя да засече топката и отбеляза своето второ попадение в мача, като направи резултата 2:0 за „Септември“(Симитли). До края на първата част играта бе концентрирана почти изцяло в полето на гостите, но футболистите на Спас Стоименов не успяха да покачат резултата.

Още в началото на втората част за домакините имаше добри положения, а третото попадения падна в 65-тата минута друг бивш футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) – Даниел Гогов, който се завърна в отбора на „Септември“ (Симитли) вкара за класическото 3:0. В 70-тата минута старши – треньорът Спас Стоименов започна да прави смени на своите играчи, като пръв от игра излезе капитанът на отбора Анатоли Лулейски, а на негово място в игра застана Веско Весков. На мястото на Асен Топузов на терена излезе неврокопчанинът Ибрахим Алим, а на Смаил Креболиев, в игра влезе Стойко Иванов. Точно преди съдийския сигнал за край на срещата след добре отиграна комбинация в гоцеделчевски стил Ибрахим Алим намери съгражданина си Борислав Хазуров, който закова резултата на 4:0 за своя отбор.

След първия мач за сезона на „Септември“(Симитли) старши –треньорът Спас Стоименов изказа своето задоволство от играта на момчетата и от постигнатата първа победа.“Днес се получи един много добър мач за нашия отбор. Имахме и грешки, но хубавите моменти бяха много повече. Вкарахме 4 гола, а можехме да вкараме и още, то се видя от играта. Най- важното е, че започваме с победа и се надявам да продължаваме да държим високо ниво и да вдигаме летвата в игрово положение. Имаме картотекирани 24 футболисти, шест момчета са от юношите ни, като днес в групата имахме един от тях. Искаме да налагаме и тези момчета в отбора, като играят в мачовете, в които могат да свършат работа. Най-важното е, че днес тръгнахме с 3 точки, въпреки малките грешки, които не бива да допускаме в следващите мачове“- коментира наставникът на победитеите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене