ОГНЕН АД! Баба подпали къщата си, варила мляко

Печка на дърва предизвика голям пожар в къща на гурбетчии в хаджидимовското село Беслен. Местните хора веднага започнали да гасят огъня, докато дойде пожарната. За съжаление усилията им били напразни. Пожарът е унищожил покрива и покъщнината на семейството на А. Чапкънов.

Той и жена му в момента са на гурбет в Гърция – берат тютюн. В къщата живеела само майката на Чапкънов, тъй като децата му също са в чужбина.

Според местните пожарът тръгнал от въглен, който паднал на пода, докато бабата спяла. Преди това на печката била сложила да се вари мляко.

За щастие жената се е отървала невредима, съобщават от пожарната в Гоце Делчев. Няма нанесени щети на съседни сгради. Жителите твърдят, че пламъците наистина са били големи, което паникьосало много от съселяните им.

„Със задружни усилия потушихме огъня. Но къщата е напълно изгоряла“, коментираха бесленчани. Според тях пожарните и линейките закъсняват, защото разстоянието между Гоце Делчев и Беслен е много голямо и пътят не е добре поддържан.

Това е третият голям пожар в последните седем дни в района. В събота вечерта двуетажна къща изгоря в село Илинден. От нея останаха само темелите. Огънят тръгна от запален боклук в съседния двор. До късно през нощта местните и пожарникарите се бориха със стихията.

Къщата е собственост на Никола Лимов, който живее с дъщеря си в Гоце Делчев.

В понеделник следобед пък горя покрив на къща в сатовчанското село Кочан. Пожарът бе потушен от местни работници, които били на работа в съседна сграда.

ВАСИЛ НИКОЛОВ/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене