Обсъждат трасето на магистрала „Струма“ през територията на община Симитли

В следващия месец и половина обществеността на Симитли ще се запознае с доклада за въздействието върху околната среда /ОВОС/ на трасето на Лот 3.2 на АМ „Струма“.

Днес на среща с кметовете и кметските наместници на селата от община Симитли представители на Агенция „Пътна инфраструктура” предоставиха информация  и документация относно организирането на обществено обсъждане на Доклад за оценка на въздействието върху околната среда /ОВОС/ на инвестиционно предложение „Подобряване на трасето на Лот 3.2 на АМ „Струма”.

Докладите и приложенията към него нетехническо резюме и Доклад за оценка на степента на въздействия върху защитените зони по „Натура 2000“ бяха предадени на кметовете и кметските наместници на засегнатите села. Приложенията са на разположение  на гражданите в кметствата на информационните табла в община Симитли.

На основание чл. 97, ал. 4 от Закона за опазване на околната среда АПИ информира всички заинтересовани физически и юридически лица, че ще бъде организирана среща за обществено обсъждане на Доклада за оценка на въздействието върху околната среда /ОВОС/ с всички приложения към него за инвестиционно предложение: „ПОДОБРЯВАНЕ НА ТРАСЕТО НА ЛОТ 3.2 НА АМ „СТРУМА”

Срещата за обществено обсъждане ще се проведе на 11 септември 2017 г. от 09.00 часа в спортна зала на стадион „Септември” – Симитли.

Докладът за ОВОС на инвестиционното предложение, заедно с всички негови приложения, в това число  Доклад за оценка на степента на въздействие, са обществено достъпни и на разположение на интересуващите се на интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура” на www.api.bg.

Докладът за оценка на въздействието върху околната среда и Докладът за оценка на степента на въздействие са достъпни и на интернет страницата на Министерство на околната среда и водите на http://www5.moew.government.bg/.

Писмени становища могат да се предоставят в сградата на Община Симитли, както и на местата, където е осигурен достъп до Докладът за ОВОС и приложенията към него, обявени по-горе или по време на срещите за обществено обсъждане.

За контакти по обществените обсъждания от страна на Възложителя: инж. Виктор Лебанов, тел. 02 9521993; 02 9173 295.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене