Французин превръща уникалния си комплекс в Гърмен в нов туристически таргет – гей дестинация!

Времето на безидейните концепции отминава, споделя Кристоф Люмер, доволен, че развива толерантен туризъм!

 Никодим ПЕТРИШЕВ

Комплекс „Гърмен хилс“ се намира в село Гърмен, близо до Огняново, Лещен и Ковачевица и разполага с една голяма и две малки къщи. В голямата има чети­ри големи самостоятелни стаи, разположени на вто­рия етаж, и огромна все­кидневна и кухня, оборуд­вана с всичко необходимо, на първия. Първото, което прави впечатление в тях, е чудният провансалски стил, в който са из­градени – с естествени материали, минималистични, но и с всичко не­обходимо. Някои от стаите имат ог­ромни вани, които са самостоятел­на причина за посещение, други са с душ. Двете отделни къщи също следват стила камък и дърво. Три­те сгради са в различни части на огромен двор, в който има вътре­шен басейн, работещ през лятото, маса за тенис, открити маси и гра­динско барбекю. Комплексът е за­обиколен от гора и въпреки че е в селото, запазва изцяло частен вид.

В „Гърмен хилс“ ще ви посрещне много любезен французин – Крис­тоф Лемер, който е собственик на къщите. Гърмен, освен че е близо до Огняново, Лещен и Кова­чевица, е и само на 15 км от гра­ницата с Гърция, така че едно хо­дене до Кавала е дори препоръ­чително. Ком­плексът е подхо­дящ за почивки от всякакъв тип – семейни, приятелски, роман­тични и дори за големи събития като сватби или тиймбилдинги на неголеми фирми. Цените на наста­няване варират в зависимост от къщата или стаята и е най-добре да бъдат проверени на сайта. Как съумя­ва един французин да прави туризъм в България? Тай­ната според самия Люмер е правил­ната концепция, а не „смесен мага­зин“, както обича­ме да се изразя­ваме в България. За собственика на Гърмен хилс, на­пример не е про­блем да сподели, че предлага пакети за гей туризъм. Самия той не крие сексу­алните си влечения, но смята, че в Бъл­гария консерва­тизмът пречи на хората да спо­делят свободно сексуалните си предпочитания. Практиката в световен мащаб е големи хотели, хотелски комплекси и селища, дори и туристически лайнери да организират гей форуми, за ре­лакс, запознанства и приятно вре­ме прекарано с любим човек… В България все още това не е прието официално. В „Гърмен хилс“ обаче такива скрупули няма.

ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ХОТЕЛ В ГЪРМЕН И РЕГИОНА КАТО ЦЯЛО, КОЙТО ПРЕДЛАГА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ „СВОБОДНИ ГЕЙ ПАКЕТИ“.

Има периоди, в които компле­ксът се затваря и приютява хора с различна сексуална ориентация, за да прекарат времето си свобод­но и без никакви терзания и прите­снения. Масовият хотелиер в Огня­ново и Гърменско като цяло желае да абсорбира целият таргет от ту­ристи. Това обаче е невъзможно според Лемер. Има хотели, които предлагат тишина и релакс, докато други залагат на шума и хайлай­фа, има хотели, които предлагат СПА процедури, други кулинарни изживявания, а трети, които са ан­тистрес – такъв какъвто е „Гърмен хилс“. Именно такъв тип хотели са подходящи за провеждане на духовни семинари, йога курсова и гей туризъм. Нещо прието по света и игнорирано от българския турис­тически бранш. Лемер е на мнение да промени това…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене