Общинските съветници в Гоце Делчев взимат сериозни мерки за опазване на обществения ред и спокойствието на гражданите

Съставянето средно по 10 акта на месец, не е достатъчно, след като нарушенията на обществения ред в Гоце Делчев са много повече, категорична е общинският съветник Костадинка Богданова.

Най-вече това са шумни празненства с много шум и силна музика след 23 часа, от които хората не могат да почиват пълноценно. Тя не посочи кои са точно тези заведения, но препоръча на кмета да си стегне хората, които контролират, защото докато няма сериозни санкции проблемът ще остане нерешен.

„Дадохме правомощия на полицията, но след един месец по-активна работа от тяхна страна всичко приключи. Дали не им достигат ресурс или има други причини да неглижират работата си по опазване на обществения ред не е ясно. До този момент нямаме нито един отчет за дейността на РУП, макар че грижата за спокойствието на гражданите и реда е тяхно задължение по закон и е включено и в наредба 1 на ОбС. Засега резултатът е 0“ – коментира председателят на ОбС – Гоце Делчев Ангел Гераксиев. По повод подписка на граждани, които се оплакват от нарушение на нощната тишина е започнала проверка на пет заведения. Ако е необходимо ще ги затворим за шест месеца, може и за година, закани се Гераксиев.

Общинските съветници решиха кметът Владимир Москов да покани на среща началника на РУП  – Гоце Делчев Ангел Зайков и цялото ръководство на полицията, на която да присъстват председателя на Общинския съвет и председателството от всички политически партии и заедно да обсъдят въпроса за опазване на обществения ред. Общината е готова да поеме издръжката на един или двама полицаи, а през септември ръководството на полицията да трябва направи отчет за дейността на заседание на Общинския съвет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене