Неасфалтирани улици тормозят курортното село Огняново

Все повече туристи посещават гърменското село Огняново. Това лято легловата база, която е над 1500 легла: е пълна почти на 100%. Интересът на туристите е целогодишен, защото съчетанието между планина Родопите и десетките минерални извори в курорта е уникално.

Инфраструктурата обаче не е на необходимото ниво. Най-сериозно е положението с липсата на асфалт на част от улиците. През последните години се направиха доста хотели и къщи за гости, до които се стига по черен път, тъй като липсва адекватна инфраструктура.

„Надявам се, че до края на годината ще направим ремонт на тротоарите на главната улица, че ще оправим и двата входа на селото. Искам Огняново да има по-добра визия. Борим се и с осигуряването на чистотата в селището. Вече сме 1700 жители, но реално сме към 2000, защото тук живеят и хора от други населени места, те още нямат регистрация, но работят в селището ни“, казва кметът на Огняново – Димитрия Гюрова.

Трябва да се извърши и ремонтът на така наречените Горни бани, които вече 2 години не работят. Преди време монтирали LED-осветление на главната улица, осветили и другите улици, макар и с обикновени крушки. „Огняново носи най-много приходи в общинската хазна на Гърмен, логично е да се връщат част от тези пари в курорта. Надявам се, че до 1-2 години в Огняново няма да има неасфалтирани улици, навсякъде ще има изградени тротоари, ще се сдобием и с парк за отдих, за да има къде да почиват гостите ни”, споделя селският управник.

ИЛИНДЕНПРЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене