Без категория

Горещо на сесия! Съветниците в Петрич предстои да приемат името на новосъздаденото лечебно заведение между общините Петрич и Сандански

Гореща сесия с много дебати се очаква да се проведе в Петрич този петък (28.07.) от 13:30ч. Предстои съветниците да обсъдят предложението, внесено от кмета Димитър Бръчков, относно името на новосъздаденото дружество на двете лечебни заведения в общините Петрич и Сандански, което ако бъде прието ще носи името МБАЛ „Югозападна болница“ ООД.

Припомняме ви, че процесът по обединение на болницата в Петрич и болницата в Сандански бе поставен в начало на месец ноември миналата година с решение на съветниците на двете общини. Процесът по създаването на новото обединено здравно дружество и разпределението на дяловете между двете общини трябва да приключи до края на месец септември 2017 г. В новосъздаденото дружество общините Петрич и Сандански ще имат по 26 411 дружествени дяла, а общините Кресна и Струмяни по 539 дяла. Това практически означава, че Петрич и Сандански придобиват равен дял по 49 % от капитала на дружеството, а Кресна и Струмяни по 1%.

В новосъздаденото дружество общините влизат само с дълготрайните си материални активи т. е. медицинската апаратура. Единственият целесъобразен способ за обединение на двете болници е придобиването на дружествени дялове с дълготрайните материални активи, които изключват сградния фонд на болниците, пише в мотивите към предложението до съветниците кметът Димитър Бръчков. За създаването на новото обединено дружество МБАЛ „Югозападна болница” ООД решенията трябва да бъдат взети от Общинските съвети на Петрич, Сандански, Кресна и Струмяни.

Ани Георгиева/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене