ВАЖНО ЗА КАНДИДАТ-СТУДЕНТИТЕ! ЮЗУ обявява допълнителен прием за попълване на свободните места след второ класиране

Югозападен университет – Благоевград обявява допълнителен прием за свободните места, останали незапълнени в някои специалности след първо и второ класиране, съобщи зам. ректорът по „Образователни дейности“ проф. д-р Антони Стоилов. Той анализира, че въпреки демографската криза интересът към ЮЗУ от страна на кандидат-студенти се засилва. Попълнени са всички места в специалностите със задочна форма на обучение, с изключение на „Българска филология“ и „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“, където има по две незаети бройки.

При редовната форма на обучение са попълнени всички места в икономическите специалности, логопедия, медицинска сетра, акушерка, кинезитерапия, треньор по вид спорт. Свободни места няма и във физическо възпитание и спорт, предучилищна и начална училищна педагогика, бизнес мениджмънт и предприемачество, национална сиурност.

„Що се отнася до останалите специалности, свободните места са 1, 2 до 3 максимум“, коментира проф. д-р А. Стоилов и посъветва кандидатите, проявяващи интерес към предлаганите специалности, в които все още има свободни места, да се обадят на тел. 073/588546 и на място в 1 УК, зала 1102А, за да получат точна информация за ситуацията към момента. Желаещите да се обучават в тези специалности могат да се явят на приемен изпит или да кандидатстват с оценката от ДЗИ /държавен зрелостен изпит/.

И въпреки че от днес, 25.07., преподавателите и служителите са в отпуск, в университета всеки работен ден ще има дежурни екипи, които да обслужват кандидат-студентите.

На въпроса мисли ли ЮЗУ да привлича студенти по нестандартен начин, като например Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, което предоставя „щастлив бонус“ на първокурсниците си – възможност да участват в томбола за смартфони, 7-дневни почивки, лаптопи и таблети, а голямата награда е джип за 50 000 лв., проф. д-р А. Стоилов заяви: „Ние сме авторитетно висше училище и сме един от 5-те класически университета в страната. Няма да правим томболи или да даваме бонуси, сериозните университети не се занимават с такива неща“, категоричен бе зам. ректорът на ЮЗУ „Н. Рилски“.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене