Ексклузивни кадри: Български шофьор с тежки изгаряния, тирът му изгоря в Италия (Снимки)

Тежък инцидент с тир, шофиран от българин, предизвика хаос на магистралата А14 до Чивитанова, област Марке, съобщиха италианските медии. Инцидентът е станал в понеделник през нощта между Порто Реканати и Чивитанова Марке, близо до Адриатическо море. Шофьорът на камиона загубил контрол над него, след което превозното средство се ударило в пътните ограждения и се подпалило. Предполага се, че водачът е заспал за секунди на волана, пише 24 часа. Динамиката на инцидента ще бъде разследвана от пътната полиция в Порто Сан Джорджо.

Първоначално шофьорът се опитал да излезе през вратата от своята страна на кабината, но огънят я обхванал моментално, веднага щом я отворил. След това мъжът успял да изскочи от мотрисата от срещуположната страна.

Според медиите веднага след като залитнал, камионът изсипал част от товара си от плодове на пътя. На мястото дошли веднага пожарникари, които са угасили подпаления камион. Шофьорът бил откаран в болницата на Чивитанова Марке. Българинът, който живеел в град Фермо, имал изгаряния втора степен и наранявания по гръдния кош и крака си.

Заради инцидента магистралата на това място била блокирана в продължение на часове.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене