Първото Европейско първенство по Унифайт в Петрич протече при отлична организация

Около 200 състезатели от 24 страни взеха участие в първото Европейско първенство по унифайт

Гости на събитието бяха президентът на Световната федерация Сергей Новиков, на Европейската федерация Цветолюб Станев, на Молдовската федерация Игор Ротару, кметът на община Петрич Димитър Бръчков и заместник кметът Илияна Попова.

В продължение на два дни участниците в бойния класически вариант и във варианта единоборство се бориха да спечелване на титлата и медалите. В отделните категории България имаше трима шампиони.

Носители на медали в отделните категории при мъжете станаха:

60 кг – Борис Кандов – България;

65 кг – Георги Кандов – България;

70 кг – Иван Дюслиев – Русия;

75 кг – Алексей Рибаков – Русия;

80 кг – Василе Галюшка – Молдова;

85 кг – Юрий Чучиров – Русия;

90 кг – Иван Плотников – Русия;

95 кг – Артем Курилский – Русия;

+95 кг – Александър Лях-молдова.

При жените класирането доби следния вид:

48 кг – Ирина Белоус – Молдова;

52 кг – Мария Куницина – Русия;

57 кг – Кристина Стадничук – Русия;

63 кг – Марина Наумова – Русия;

70 кг – Оля Ковачева – България;

78 кг – Людмила Плис – Русия;

+78 кг – Виктория Журавлева – Русия.

Призьорите имаха честта да бъдат наградени от Президента на Световната федерация Сергей Новиков и на Европейската федерация Цветолюб Станев.

„Петрич ще стане Европейски център за развитието на унифайт. Тук ще се провеждат всички европейски първенства на различните възрастови групи. Изключително топло посрещане и невероятно отношение към състезателите от страна на организаторите. Голяма благодарност към Кмета на община Петрич Димитър Бръчков за гостоприемството и прекрасните условия за провеждане на Европейското първенство”, сподели Сергей Новиков.

Президентът на Европейската федерация по унифайт Цветолюб Станев определи Кмета на община Петър Бръчков като невероятен, а организацията като перфектна. „Той единствено ни подаде ръка в този труден момент. Осигури ни спортната зала безплатно и създаде отлични условия за нормалното провеждане на първенството. Голяма благодарност и на длъжностните лица в зала „Арена Петрич”, начело с Димитър Танушев, който не спря за миг и се озоваваше на всяко искане от страна на ръководители и треньори на отборите-участници”.

 

 

 

 

 

 

struma24.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене