Изпадналата в кома 14-г. ученичка стабилизирана, преместиха я в детско отделение

детско

14-годишното момиче от Благоевград, което бе прието завчера по спешност в реанимация на благоевградската болница, изпаднало в кома, е стабилзирано. Животът на детето е вън от опасност, контактно е и е преведено за  лечение в детско отделение, остава под активно лекарско наблюдение от  педиатри, съобщиха от болницата.

Опасното инфекциозно заболяване менингоенцефалит при направените изследвания в образна диагностика и пункция не е потвърдено. Все още остава неизяснена причината за изпадането му в безсъзнание.

През изминалата седмица, както „Струма“ писа, момичето е било повалено от вирусна инфекция с повръщане и разстройство, лекувано е у дома с назначена терапия. Най-вероятно усложнение от вирусната инфекция е причината за изпадането му в нестабилно състояние, продължават да се извършват допълнителни изследвания.

Рязкото затопляне на времето през януари с пролетни температури влияе на по-чувствителните хора, вируси атакуват малки деца и възрастни. Ентеровируси в момента също причиняват здравословни проблеми.

Въпреки че пикът на стомашно-чревните инфекции е през летните месеци, както „Струма“ писа, сега наред с типичните зимни вируси върлуват и те.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене