ВИДЕО: От 500 жители на Ново Лески, едва около 60 се събраха на обявен за масов голям протест в селото

Сега отново ще бъдем лошите, защото ще напишем истината, а тя е, че от около 500 жители на село ново лески и 1500 жители на с. Мосомище и над 1000 от село Копривлен и на обявения за масов грандиозен протест днес срещу кариера , намираща се между двете села Ново Лески и Мосомище се събраха едва 60-ина човека, в това число и представители на медиите дошли да отразят събитието. Това прави по-малко от половин процент от живущите в трите  села. Това са факти. 

Въпреки че беше обвинявана в тенденциозност, toppresa.com беше точно на обявения час на мястото и уважи събитието, въпреки,че то започна със закъснение. Цяла седмица напълно тенденциозно, злобно, недопускащо друго мнение, няколко медии, инициатори и журналисти агитираха и обявяваха, че едва ли не днес ще се случи революция. Както се вижда от видеото, революция нямаше, а протестът може да се определи с чиста съвест като вял, нещо повече – вместо аргументи и конкретни послания протестът бе изграден от говорене на празни приказки и неотговарящи на фактическата обстановка твърдения. Организаторката и главен водач г-жа Деси Йованович падна толкова ниско, че си послужи с персонални обиди към нашата медия, само защото имаме различна позиция и различно мнение от нейното. 

Наистина е странно, че въпреки стремежът на концесионера да се включи в протеста, да изкаже и своето мнение, участието му тотално се ограничава. Аргументът срещу него е само един –„ Ти ще правиш пари“, което явно е най-големият проблем на Йованивич. Без да дойде на място, без да поиска становището на всички страни, местен депутат се включи във леенето на злоба ,обявявайки публично, че ще внесе доносите на инициативния комитет срещу кариерата, без да знае къде се намира тя и какви са фактите по случая и дори най-малкото да вземе становище и от концесионера.

Топ Преса е единствената медия, която се поинтересува и отиде на място да заснеме и види на място въпросната кариера. Поиска становище от концесионера и дава мнение на всички страни по казуса, без изключение. Толкова ли е сложно?

Очевадно е, че целия този парад на егото е фалш, 30-ина човека подведени от една жена с лични користни интереси да спъват една инвестиция,  разрешена от всички възможни институции в България по времето на три правителства – правителството на Орешарски, на Герджиков и на Бойко Борисов.

И какво излиза – целият този вой е продукт на евтиния популизъм, видима медийна користна пристрастност, евтино сиромахомилие и подлост от страна на организаторката. Говорят се гръмки фрази, изопачават се факти, подвеждат се институции и се обвиняват всички власти в държавата, съдебна, изпълнителна и законодателна заради това, че на Йованович и на компания не е угодено, но истината е по – силна и тя ще победи, а истината е, че държавата е застанала зад тази крупна инвестиция и нито депутат, който иска да си прави пиар и нито няколко озлобени люде ще могат да спрат развитието на един регион.

Бяха поканени депутати и министри, но не видяхме такива там – факт!

И накрая ще си позволим един коментар. В Северна България безработицата е почти 100%, бизнес няма, развитието е на нула. В Югозападна България има бизнес, има икономика, има бъдеще, но винаги ще се намери една „Йованович“, която ще даде и част от здравето си, само и само да смаже успехите и развитието, защото в страната ни болестта да виждаш в чуждите успехи своите лични неуспехи съществува.

Не на последно място няма как да не отчетем и меко казано безумното поведение на кмета на с. Ново Лески, който проспа всички дела, пропусна възможността да организира референдум в селото и чак накрая се включи в „многолюдния“, състоящ се от не повече от 60-70 души  протест със скритият, но видим аргумент, че Чонгов ще прави пари. Същият този кмет, който трябва да работи в полза на обществото и да защитава институциите в България, пред медиите обяви и заяви, че е сигурен, че концесионерът е подкупил съдиите и е станало всичко по втория начин, следва да докаже тези скандални свои обвинения. В противен случай той автоматично се превръща в дребен селски престъпник.

Всичко останало можете да видите във видеото, заснето обективно от наш репортер, без манипулации и тенденциозност.

Снимките в статията са използвани от страницата на електронното издание „Хроника“ и показват масовостта на протеста.

ВСЕ ОЩЕ ОСТАВА ОТВОРЕНА ПОКАНАТА КЪМ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ И ЧЛЕНОВЕТЕ НА ИНИЦИАТИВНИЯ КОМИТЕТ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА КРЪГЛА МАСА, В КОЯТО ДА СЕ ВКЛЮЧАТ И ДВЕТЕ СТРАНИ. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене