Потресаващо! Мъж живее без лице в Микрево!

Доли ТАЧЕВА
„Лицето ми се разпада! Окото ми изчезна, а на негово място започна да никне коса. Не виждам, не чувам. Живея в страшни болки.“
Тази покъртителна изповед направи осакатеният Кирил Чорбаджийски. 63-годишният страдалец живее в благоевградското село Микрево, където едва свързва двата края.
Външният вид на мъжа е стресиращ – част от лицето му липсва и остатъците от кожата са покрити с рани и кръв. Макар да изглежда като герой от филм на ужасите, съселяните му го познават като благ и кротък човек.
„Половината ми глава капе. Приличам на извънземно. Ухото ми е тръгнало да пада, разбирате ли?! Да не кажа голяма дума, но до месец съм сигурен, че ще го загубя. По цяла вечер съм на крак, няма спасение за мен. За какво да живея?!“, проплака обезобразеният мъж.
Видът му е стряскащ, което го кара да носи вълнена шапка, за да прикрива уродливото си лице. Дори в най-големите жеги не я сваля, защото се срамува от раните си.
Кирил е бивш бояджия. Преди повече от 40 години претърпява тежка трудова злополука в Благоевград. По време на работа в лявото му окото попада вар, след което животът му се преобръща. Всичко започнало от една пришка, но с годините се превръща в зловеща аномалия и проблемът с лицето му се разраства. Чорбаджийски не си плащал осигуровките, което значително затруднило положението му.
Така преди четири години започва да търси помощ. На молбите му откликва кметът на община Струмяни Емил Илиев. „Случаят му е изключително тежък! Не съм се сблъсквал с подобно чудо през живота си. Когато дойде при нас, покрихме осигуровките му, които бяха на стойност 600 лева, и му осигурихме социални помощи“, коментира пред вестника Илиев.
През 2014 г. лекари от столичната болница „Света Анна“ правят операция на Чорбаджийски. След нея нещата уж трябвало да се нормализират, но всъщност започнали да се влошават. Лицето му започнало да се възпалява още повече и към днешна дата то е почти неузнаваемо. Всеки ден кърви и падат люспи от него.
„От доктор на доктор ходя, никой не ми обръща внимание. Селските лекари само превръзка ми правят. Ходих в Благоевград, но там докторът, като ме видя, ме уби с думите: „Ако имаш пари, ще те лекувам, ако не – вън“, допълни той.
Изтерзаният пенсионер по болест живее в пълна мизерия. Често моли за пари назаем съселяните си, като в момента е заборчлял с 300 лева към подаятелите си.
Единствените близки, които клетникът има, са сестра му и мъжът й, но не могат постоянно да се грижат за него.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене