Фолклорен танцов ансамбъл „Веселие“ спечели публиката в Молдова с феерия от танци

Фолклорен танцов ансамбъл  „Веселие“ се завърна преди дни от турне в гр.Кахул, Република Молдова. Там момичетата и момчетата представиха своята феерия от танци. Публиката бурно ги аплодираше, а бесарабските българи, които живеят в града, ги прегръщаха със сълзи на очи и се снимаха с тях.
Фестивалът се провежда за петнадесета поредна година, под патронажа на кмета на града Николае Дандиш.
Участваха още състави от Турция, Черна гора, Македония, Румъния, Литва и Украйна. С грандиозна церемония по откриването, всеки ансамбъл беше посрещнат с обреден хляб от домакините. Всяка вечер гостуващите ансамбли показваха своите умения на сцената в центъра на Кахул пред многобройната публика. Закриването бе невероятно- с богата програма, страхотна заря и много медиен интерес.
„В свободното си време посетихме и столицата- град Кишинев, където разгледахме центъра, музея на изящните изкуства и други забележителности. На връщане от Молдова посетихме столицата на Румъния- град Букурещ и град Браила”, разказа ръководителят на ансамбъла Любомир Марянски.

Фолклорен танцов ансамбъл „Веселие“ спечели публиката в Молдова с феерия от танци снимка 1Фолклорен танцов ансамбъл „Веселие“ спечели публиката в Молдова с феерия от танци снимка 2Фолклорен танцов ансамбъл „Веселие“ спечели публиката в Молдова с феерия от танци снимка 3

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене