„Пирин“(Благоевград) започна с победа като гост новия шампионат в елита

„Орлетата“ клъвнаха „канарчетата“, след като завършиха 0:1 в двубой от първия кръг на Първа лига

Мачът се игра пред празни трибуни в Коматево заради изтърпяване на наказание от страна на пловдивчани. А и за първи път от дълги години орлетата спечелиха среща от първия кръг на родния футболен елит.

Единственото попадение в срещата бе дело на Димитър Благов в 79-ата минута. Като цяло двубоят бе здрав и с малко положения и пред двете врати . Като изключим гола, Пирин успя да създаде повече чисти положения в мача. От своя страна пък „жълто-черните“ бяха напълно безидейни. Опасните ситуации пред вратата на гостите бяха от няколко мелета, които не донесоха желания от “Ботев” резултат.

Единствената чиста голова ситуация бе в деветата минута, когато „Пирин“ направи сериозен пропуск. Станислав Костов се възползва от дълъг пас и майсторски се освободи от играч на пловдивчани. Нападателят остана сам срещу вратаря, но шутира право в Чворович, който изби. При добавката Дани Младенов от 3-4 метра прати топката над напречната греда.

В 68-ата минута главният съдия Никола Попов изгони от резервната скамейка Милен Радуканов заради бурна реакция от страна на треньора. А тя бе предизвикана от факта ,че само главния съдия не видя очевидната дузпа в полза на „Пирин“ за нарушение срещу Станислав Костов в наказателното поле. В 73-ата минута Бризола бе изведен на стрелкова позиция, но прати кълбото далеч от очертанията на вратата и пропусна да открие за „Ботев“.

В 79-ата минута гостите поведоха. Димитър Благов бе заел добра позиция в наказателното поле и с удар по земя не остави шанс на Иван Чворович. Дани Младенов подаде с пета към Траянов, той продължи към Благов и той нямаше как да сбърка.

В минутите до края „Ботев“ се активизира и се хвърли в атака, но нямаше никаква идея как да стигне до изравняване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене