Добра новина! В Гоце Делчев ще има голф игрище, футболист ще строи спортен комплекс

Модерен спортен комплекс ще строи в родния си град Гоце Делчев футболистът на втородивизионния „Банско” – Любомир Витанов.

„Все още сме в начален етап на проекта. Ще търсим европейско финансираме. Ако не успеем, ще го финансираме сами. Целта ни е да дадем още една възможност на децата и младежите от града и общината да спортуват. Предвиждаме да направим мини футболно игрище с изкуствена настилка и игрище за тенис на корт”, заяви Любомир Витанов.

От община Гоце Делчев увериха, че подкрепят всяка подобна инициатива, която е свързана с развитието на спорта.

Този проект все още не е внесен в Общината, но той ще получи подкрепата на кметската администрация.

Още едно инвестиционно намерение за спортна инфраструктура е заявено в Община Гоце Делчев. То е за изграждането на мини голф игрище в местността Горилата край Гоце Делчев. По проекта всичко е одобрено. Сега всичко е в ръцете на инвеститора. Спортният обект ще бъде разположен върху площ от 8 декара.

Миналата година в Гоце Делчев бе открита модерна многофункционална спортна зала за 4 млн. лв. – от републиканския бюджет се отпуснаха 3,5 милиона лева, още 500 000 лева осигури от собствения си бюджет общината. Спортното съоръжение е с 1200 седящи места и още 500 правостоящи. В него може да се тренира и провеждат състезания по хандбал, баскетбол, волейбол, борба, бойни спортове, тенис на корт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене