Незрящият Лъчезар Кацарски: Не виждам публиката но винаги усещам чрез вибрациите добрите хора

Лъчезар Кацарски на гости на г-н Байрактарски в офиса на Топ Преса!

Лъчезар Кацарски-син e един много талантлив млад изпълнител от Благоевград които от доста време искам да ви представя в рубриката Лица От Югозапада. Лъчезар е внук на известният актьор Николай Чобанов и син на актьорите Албена Чобанова и Лъчезар Кацарски. Учи поп и джаз пеене в Националната хуманитарна гимназия в Благоевград. Свири на пиано и хармоника, откроява се с прекрасен глас и завидна за възрастта си вокална техника. Още от петгодишен изпълнява песните на Георги Минчев, ФСБ и Милена Славова. Тогава прави и първите си опити да свири на цигулка и пиано. Лъчезар губи зрението си още като бебе. Кувьозът, в който е поставен веднага след раждането, уврежда очите му. Многократно е участвал като солист в концерти на Биг бенд  Благоевград.  Вдъхновяват го забележителни изпълнители като Ерик Клептън, Рей Чарлс, Ал Жиро, Фреди Меркюри, Луис Армстронг.

Представи се на читателите на Топ Преса…

– Роден съм в Благоевград на 13 ноември 1999 год. в семейството на актьорите Албена Чобанова и Лъчезар Кацарски. Те са страхотни родители, работят в благоевградския театър ДТ „Никола Вапцаров“. Завършил съм  VII СУ Кузман Шапкарев – гр. Благоевград. В момента съм ученик в Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“.

Кога започна да се занимаваш с музика?

– Когато бях   6-7 години…

Родителите ли ти дадоха тази насока или ти сам изяви желание?

– Те бяха големите виновници до известна степен, защото  още от 4-5 годишен ми пукаха неща от стила блус, джаз, рок… Помня как ми пускаха Ал Жиро и Eрик Клептън и Куийн. Куийн бяха началото на всичко, те бяха първата банда по която се захласнах. Преди това слушах просто за удоволствие, но тогава ми стана доста интересно.

Помниш ли първото ти излизане пред публика?

– Честно казано, Не… Сега се сещам, че една от първите ми изяви пред публика беше в театъра, където играх в едно представление  „Чернодрински се завръща у дома“ с режисурата на Иван Добчев. Аз имах малка роля и играех Чернодрински като малък. Цялата ми роля, беше едно появяване на сцената. На сцената като изпълнител е било в VII СУ Кузман Шапкарев.

Ти не виждаш публиката когато пееш, а как усещаш настроенията към теб дали са харесали песента?

– Има си енергия и се усеща. Няма как да се опише…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене