Без категория

Пиян съученик без книжка уби абитуриентката Габриела Христова в Перник

84-01-87-G

Илиан Иванов заби голфа си в дърво със 120 км в час, возещата се до него 12-класничка получава тежка черепна травма, умира в болницата

Гого Никодимов: С Габи купонясвахме до сутринта, каза ми, че ще се прибере с такси, беше супер весела, но вече е в рая, очевидецът Здравко Васков: Беше зловещо, по-нагоре по улицата видях червен опел, също забит в дърво

18-годишната абитуриентка Габриела Христова от Гимназията по икономика в Перник загина в зверска катастрофа. Зад волана на колата е бил нейният приятел Илиян Иванов, който е шофирал пиян и без книжка. Трагедията се е ра­зиграла сутринта около 6,30 ч., съобщиха от поли­цията. Габриела Христова и приятелят й Илиян Ива­нов са се прибирали от ку­пон. На улица „Протожерица“ в Перник младежът из­губил управлението над ав­томобила си „фолксваген Голф“ и се забил в дърво. То се прекършило, а моми­чето, което е било от стра­ната на удара, е пострадало тежко. Габриела е била ця­лата изпотрошена. То е за­карано в болница, където въпреки усилията на лека­рите към 9 часа починало.

18-годишният шофьор е пил, преди да се качи зад во­лана. При тестването му с дрегер уредът е отчел 1,04 промила алкохол. Той не е имал и шофьорска книжка Младежът също е настанен в болница с леки наранявания.

При удара в дървото Габриела е получила счуп­вания на черепа, прешлени­те, таза, бедрената и други кости. Освен това е полу­чила и тежки вътрешни на­ранявания на органите и кръвоизливи. Момичето е ученичка в 12-и клас в гим­назията по икономика в града по специалността „Бизнес администрация“. Подготвяла се е да канди­датства във ВУЗ с история,

за което е вземала допъл­нителни часове. Семейст­вото на Габриела живеело на улица „Люлин“ над авто­гарата в Перник.

„Потресени сме всички, Габриела беше едно много усмихнато и весело моми­че, добра ученичка. Траге­дията е голяма за семейст­вото, за съучениците й, за нас учителите“, сподели преподавателка от учили­щето. До снощи не бе ясно дали учебните часове днес ще бъдат отменени.

Във фаталната нощ съу­ченици са купонясвали и малко преди нещастието Габриела е казала, че ще си вземе такси, за да се прибе­ре. Вместо това тя се е ка­чила в колата на Илиян, който също е абитуриент от гимназията, но от друг клас.

Погребението е днес от 12 часа на централните гро­бища в Перник. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

„Потресени сме, не мо­же да повярваме. Двамата не бяха гаджета, а само приятели и съученици. Чух­ме, че голфът се е движел със 120 км в час. Вероятно колата е поднесла от висо­ката скорост“, казаха поз­нати на двамата младежи.

В Перник са в шок от смъртта на Габриела. „Не ми го побира умът, бяхме заедно до сутринта, каза ми, че си хваща такси и се прибира, беше супер весела, както винаги си е била Как­вото и да се изприказва не може да се промени случи­лото се. Ако наистина има някой там горе, значи вече е в рая! Бесен и огорчен съм, такива като този Илиян ня­мат право да си играят с чужди животи. Надявам се поне този път правосъдия­та ни система да не издиша, макар че с нищо няма да промени болката на близ­ки и роднини!“, с болка спо­деля приятел на Габриела – Гого Никодимов.

„И аз я видях, направо зловещо, а на 300 метра по- нагоре червен опел се бе­ше забил странично в дър­во, като гледам пак със ви­сока скорост, тия хора имат ли акъл, май забра­виха за трагедията преди повече от 10 год. долу при 7-о. Моите съболезнования на роднините на девойка­та. Полицията да се хване на работа, защото само летът пилотите и не ги инте­ресува за болницата, детс­ка градина и училището“, изказа се и перничанинът Здравко Васков.

Приятели на Илиян пък допълват, че неговият живот също е съсипан. Той имал някои вредни навици, но бил добро момче. Виктор Стоев пък заключава „Умът не ми го побира как може някой да кара пил по улица „Протожерица“ с такава скорост. Съболезнования“

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене