Община Благоевград обяви: От понеделник започва ремонт на пътя през Поповската махала на с. Дренково

От понеделник /10.07/започват дейности по ремонта на пътя, минаващ през махала Поповска на село Дренково и стигащ до Лисия. Това обявиха вчера от пресцентъра на община Благоевград, след като жители на благоевградското село многократно сигнализираха във вестник „Струма“ за проблема си.

Припомняме, че в началото на месец март хората се оплакаха, че заради лошото състояние на пътя не могат да стигнат до къщите си, чупят колите си в огромните ями и са принудени да ходят километри пеша. Като основен виновник за окаяното състояние на пътя хората посочиха тежките камиони, добиващи дърва в района, които буквално разорали цялото трасе. Те подчертаха, че многократно информирали за проблема кметския наместник Страхил Ваклински, но резултат няма. Тогава от община Благоевград обясниха, че предвиждат ремонт на пътя, но се бави заради жалба от благоевградска фирма, която оспорва продцедурата за обществената поръчка и блокира избора на изпълнител и започването на дейностите по ремонта.
„Няма никакво развитие, камионите, натоварени с трупи, не спират да минават покрай къщите ни, въпреки че за тях има направен обходен път, ние пък продължаваме да си чупим колите“, твърдят в нов сигнал до „Струма“ жителите на Дренково.

Вчера след отправено запитване от репортер на „Струма“ до пресцентъра на община Благоевград дойде добрата новина. От понеделник, 10 юли, стартират дейностите по ремонта на пътя.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене