Започна най-силният турнир по гимнастика в Югозапада

Една от най-очакваните прояви в гимнастиката – 37-ят международен турнир по художествена гимнастика “Кюстендилско лято” вече бе открита

Тя ще се провде в залата на стадион “Осогово”. Очакват се над 130 гимнастички от Австралия, Австрия и България. Надпреварата се провежда в 23 категории, от родени 2011 година до жени.Турнирът започва в 09.30 часа, но официалното откриване ще бъде в 11.00 часа. Главен съдия на турнира е кюстендилката Марияна Пищалова, член на Съдийската комисия на БФХГ. На място са 4 клуба от Австрия – два от Грац и по един от Виена и Залцбург, гимнастички от Австралия, както и от 9 български клуба.

Турнирът бе открит от председателят на Общинския съвет Михаела Крумова, а гост на състезанието бе областният управител Виктор Янев. Сред гостите бяха заместник- директорът на ОП „Управление на общинската собственост” Васил Гиков и почетният президент на клуб „Велбъжд” Блага Шишкова. Главен съдия на турнира е Марияна Пищалова. Поздравителен адрес изпрати президентът на БФХГ Илияна Раева.

Всички гимнастички получиха награди от спонсорите на „Кюстендилско лято 2017”. Участват състезателки родени след 2011-та година до жени. Специални плакети са подготвени за двете национални състезателки и бивши възпитанички на „Велбъжд“- Вая Драганова и Биляна Везирска.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене