Виктория Дончева: Домашен любимец означава член на семейството… Агресивни кучета няма, има лоши стопани!

Дами и господа представям ви Виктория Дончева, една млада и красива дама от Благоевград. Това, което ми направи впечатление в нея е, че профилът и във фейсбук е пълен със снимки на кучета.

Виктория, от къде тази любов към кучетата?

– Любовта ми към животните като цяло е откакто се помня. Дете на 90-те съм, следователно детството ми е минало по улиците, а не пред компютрите. Когато бях малка пред всеки блок имаше по едно куче- всеобщ любимец на махалата.  Ние, децата, обичахме да играем с тези кучета и дори да се храним заедно с тях. Включвахме тези улични любимци във всичко, което правим. Не мога да кажа дали така сме били учени от нашите семейства или просто ни е било вродено. Може би родителите ми имат много общо с любовта ми към животните. На първо място те винаги са ме учили да бъда човек, да помагам и да уважавам. До ден днешен още помня първите ми улични другари, ако мога така да ги нарека, помня как паричките за закуска в училище тайничко ги харчех за кренвирши не защото не бях гладна, а защото бях научена да помагам на по-слабите от мен. Дойде моментът, в който пораснах, и вече бях способна да се грижа за собствено куче- тогава се появи моето куче. То ми показа, че любовта ми към животните си заслужава. От тогава и до ден днешен тя е най-верният ми приятел.

Какво трябва да притежава човек, за да обича кучетата?

– Просто добро сърце. Винаги съм се доверявала на хора като мен, защото съм убедена, че те са добри и достойни хора.

Срамуваш ли се?

– Не, не се срамувам. Дори съм горда от това, което съм. Никога не съм прикривала това, което съм. Това, че обичам кучета, не ме прави откачалка, нито някаква луда, която няма личен живот, както повечето хора мислят. Напротив, имам собствен живот-имам приятел и приятели. Излизам, забавлявам се. Но винаги ще има една малка частичка в мен, която ще може да отделя малко време и любов за най-добрия приятел на човека-кучето! Смятам да остана такава и дори по този начин да възпитавам бъдещите си деца.

Ти колко имаш и какви породи са, от снимките ти не личи кои са твои?

– Аз имам едно куче и то няма порода. Никога не съм държала на породистото. Не съм материален човек. За мен тя е най-прекрасната и най-добрата. Заслужава цялата обич на света. Вече 12 години тя е мой спътник в живота, най-добрата ми приятелка. Всички останали кучета от снимките са на мои приятели…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

0 коментара

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене