Кметът на община Сандански Кирил Котев: Сандански е един жив град. Град с много млади хора. Надявам се да ги задържим…

Намираме се в Община Сандански, за да се срещнем лично с г-н Кирил Котев – кмет на Община Сандански. Здравейте. Много ни е приятно, че отново имаме възможност да се срещнем с Вас.

– Здравейте и добре дошли.

– Благодаря много. Виждам че навсякъде из града, се чувства вълнението от това голямо събитие, което се случи за първи път в града. Разкажете малко повече  как се роди идеята за създаването на BG MUSIC FESTIVAL?

– Идеята се зароди от разговори с г-н Касъмов – Денис Касъмов, че Сандански е един жив град с много активни млади хора, които имат енергия и желанието да се забавляват. В разговорите си стигнахме до извода, че в България българската модерна музика стои малко в страни и е крайно време тя да излезе напред. Сандански е едно подходящо място за един такъв фестивал и след това всичко бе въпрос на организация.

Поздравления за това защото, за да се стартира едно ново начинание винаги носи една доза риск.

– Така е. Доста напрежение костваше както на нашите съорганизатори така и на Общинска администрация, но пък мисля че крайния резултат е по-важен.

Със сигурност. Резултатите вече се виждат. Как смятате? Един такъв фестивал за младите изпълнители дава ли им поле за изява? Би ли дал тласък за нечия кариера да кажем?

– Категорично Да. Имайки впредвид, че ще се излъчва пряко по телевизиите. Гала вечерта ще има повторение и по Нова телевизия. Действително това е една сцена на която те могат да бъдат забелязани. Представяйки се в една добра светлина те имат реален шанс да бъдат забелязани и да продължат своето развитие в музиката.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Методи Байрактарски – Зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене