Започна петото юбилейно издание на театрално-танцовия фестивал „Талантино“

За пета поредна година бе поставено началото на един от най- обичаните театрални фестивали – „Талантино”, който представя школи от цялата страна именно в Благоевград. 

В лицето на жури и в тазгодишното издание участниците ще виждат актьорите Веселин Калановски и Николай Станоев.

Първото представление на фестивала беше от арт асоциация ,,Водолей“ от град София с ,,Ние врабчетата“ по Йордан Радичков.  В първия ден на фестивал „Талантино“ , пред благоевградската публика бяха изиграни още ,,Бяла приказка“ по Валери Петров  и „Антигона“ по Софокъл. С ,,Кавказкият тебеширен кръг“  по Брехт на  арт асоциация  ,,Водолей“ се закри първият театрално-танцов фестивален ден.

„Талантино“ продължава и днес с театрална школа към ЦЛТРДБ-Благоевград от 12:00 часа. Ще бъде представен „Аладин и вълшебната лампа“  на театрална школа към НЧ „Св.Климен Охридски“ от град Симитли, което ще започне в 16:00 часа.  Във втория ден децата- таланти ще ни покажат и постановката ,,Ботушките на Дядо Коледа“, представена от МТШ ,,Зад кулисите“ –гр. София. Те ще стартират в 18:00 часа, а в 19:30 часа  младежки театър ,,Приятели“ към Младежки дом-гр.Пазарджик ще се въплътят в ,,Мечка“от А.П.Чехов.

Подготвената програма е богата и обещава добри емоции. Децата- артисти ще показват своя талант и професионализъм в различни сцени, произведения и жанрове. Фестивалът продължава до 24 юни /събота/.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене