Ексклузивно! Двама братя феодали давят в стрес Копривлен!

ЛИХВАРИ ОТ СОФИЯ ТЪРСЯТ ИЗВЕСТНИТЕ С ПРЯКОРА „ЛАЗЕРКИТЕ“ ЗАРАДИ КРУПНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ! ЩЕ ПАДАТ ЛИ ГЛАВИ?

Вилиян ХРИСТОВ

Село Копривлен е на ръба на нервната криза от дейността на двама братя феодали, кои­то тероризират хората, „палят“ ги с пари и всеки, който про­говори срещу тях, е заплашен със съд и скрита репресия.

Уж времето на местния феодали­зъм е свършило, но за хората в малкото хаджидимовско село нещата не са така. Десет­ки измамени с уж уреждане на работа в чужбина, натиск да се върши работа, без да се плати… стига се дотам, че хора са принудени да работят на стопанството на двамата братя без пари – хей така, да им е спокойно. Братята са известни с прякора „Лазерна стопанствата на двамата ките“, щото много обичали да си играят с огъня. Последно време обаче над главите им са се появили нови пробле­ми, за които пак ще плащат хората от Копривлен. Двете мутри са задлъжнели към столични лихвари и спрели да си обслужват заемите. На няколко пъти хора от селото забелязвали черни автомо­били да идват и да търсят „Лазерките“.

„Убедени сме че тези двамата няма да си платят дълговете и утре ня­кой ако дойде да ги пали, ще изгорим и ние. Покрай сухото ще изгори и суровото….“, опа­сява се един от нашите из­точници там, на който няма да споменем името от съо­бражения за сигурност. ­

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене