Трето ОУ “Братя Миладинови” е обявено за “Училище без насилие и стереотипи, определени от пола”

Трето основно училище “Братя Миладинови” зае І място и получи званието “Училище без насилие и стереотипи, определени от пола” от ІV национален конкурс за подкрепяща училищна среда, организиран от фондация “Джендър образование, изследвания и технологии” съвместно с Национална мрежа за децата и с подкрепата на МОН.

В конкурса участваха 45 училища от 19 области в страната. “И тази година екипът на фондация „Джендър образование, изследвания и технологии” остана изключително доволен и вдъхновен от видяното и чутото в 10-те посетени училища. Винаги има участник, който да е с още нещо по-изключителен” – се казва в писмото, изпратено от фондацията до Трето ОУ. Това е една от причините тази година званието да бъде получено и от Трето ОУ „Братя Миладинови”, гр. Гоце Делчев, което е и единствено училище, носител на приза в област Благоевград.

В Министерство на образованието и науката са запознати с резултатите от тазгодишния конкурс, но, поради продължаващо структуриране на екипа на МОН, официалната церемония по връчване на званието ще се състои в началото на следващата учебна 2017-2018 година. Тъй като ДОИТ държат да не бавят връчването на званието на отличилите се училища, затова изпратиха грамотите предварително. Те благодарят на посетените училища за това, че са отворили вратите си и са разказали и показали толкова много интересни, вдъхновяващи и, разбира се, работещи инициативи.

Трето основно училище „Братя Миладинови” се гордее, че за първа година е носител на приза. Това е признание за дългогодишните усилия на ръководство и колектив, които създават здрава и безопасна среда за учениците. Призът е и стимул за подобряване условията на обучение и труд в училището.

hronika

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене