ВАЛЕРИ САРАНДЕВ ЕДИНОДУШНО БЕ ИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БСП – БЛАГОЕВГРАД

Това бе съобщено от Топ Преса още преди да бъде оповестено в другите медии

42-ма делегати се събраха вчера в Благоевград, за да участват в заседание на Областния съвет на БСП. Една от основните задачи на форума бе да се избере председател и ново ръководство. Три бяха направените предложения за областен лидер на левицата в Благоевградско – Валери Сарандев – председател на общинския съвет на БСП в Гоце Делчев и заместник – председател на областния съвет на партията; Костадин Дурчов – председател на общинския съвет на БСП в Банско и новоизбрания общински председател на БСП в Благоевград Любен Милев. След направен отвод от Костадин Дурчов и Любен Милев, делегатите гласуваха явно и единодушно избраха за нов областен лидер Валери Сарандев. За първи път социалистите избират своя председател в областта с такова пълно съгласие, без напрежение и разногласия.

Новият областен лидер на БСП в Благоевградско предложи и ново ръководство на партията, което също бе подкрепено единодушно. Изпълнителното бюро ще бъде с двама заместник-председатели, а именно – Любен Милев и Николай Георгиев – кмет на община Кресна. Организационен секретар ще бъде Йорданка Атанасова – председател на общинския съвет на БСП в Петрич. За членове на Изпълнителното бюро са избрани: Снежана Стоянова, Емил Колевичин и Костадин Дурчов. На областната конференция на социалистите присъстваха кметът на община Гоце Делчев и заместник – председател на БСП Владимир москов, както и тримата народни представители на партията от Благоевградски избирателен район – Тома Томов, Богдан Боцев и Николай Бошкилов.

Новоизбраният председател на Областния съвет на БСП в Благоевград Валери Сарандев има дългогодишен партиен опит. Той е общински председател на БСП в Гоце Делчев, а от 2 години е заместник – председател на Областния съвет на партията в Благоевград, член е на Националния съвет на БСП. Възпитаник е на Школата на Министерство на вътрешните работи – Симеоново. Освен това е магистър по „Финанси и кредит“ от ВИИ „Карл Маркс“ гр.София /днес УНСС/ и магистър по „Право“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“ гр.Благоевград. Член е на Управителния съвет на Национално ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ от 2008 г. до момента. От 2001 г. е председател на Управителния съвет на Ловно-рибарско сдружение „Сокол“, гр.Гоце Делчев. На 26 май тази година той бе единодушно преизбран за нов 4-годишен мандат от наброяващите около 2000 членове на ЛРС „Сокол“ Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене