С нова техника за 60 000 лева поддържат парк „Свети Врач“ в Сандански

Един от най-емблематичните и красиви паркове – парк „Свети Врач“ в Сандански, се сдоби вчера с паркова техника за 60 хил. лв. 

По проект „Изграждане на инфраструктура за устойчиво развитие на туризма“ в партньорство с община Берово, Македония, се предвижда и реновиране в градски парк „Свети Врач“ на скален кът с водопад, водна каскада и водни огледала, алпийски кът и пещера, скален кът с водопад до Летния театър и водни огледала пред къщичка сърничка.

Новата придобивка, с която ще се поддържа паркът, ще облекчи дейността на отдел „Озеленяване“ и ще повиши качеството на работата му.

От вчера „Озеленяване“ разполага с трактор с висока производителност, трактор за експлоатация и поддръжка на неравен терен, моторизиран свредел за пробиване на дупки в почвата за засаждане на дървета и растения, пръскачка за пръскане на течност и гранули (за наливане за прецизно регулиране на концентрацията на разтвора на фураж), моторни ножици и дървесен градинарски нож.

Сред новите машини са още модерна косачка, предназначена за професионална употреба при косене на големи зелени площи за отстраняване на плевели и рязане на дървесни култури, машина за миене под налягане за почистване на басейни, скални образувания и открити водни пътища, моторна резачка, средства за защита на работещите – работно облекло, очила, каски, ръкавици.

Проектът, който спечели община Сандански, е от изключителна важност. Парк „Свети Врач“ е емблема на град Сандански от своето създаване. Общинското ръководство полага изключително големи грижи за неговото поддържане и развитие. За първи път звено „Озеленяване“ ще разполага с модерна и нова техника, с която парк „Свети Врач“ ще запази своите челни позиции като един от най-красивите паркове в страната.

Общата стойност на проекта за община Сандански е 207 079, 58 E.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене