Какво успя да свърши за първите си 40 дни в парламента народният представител Богдан Боцев

40 дни след започване на работата си като народен представител Богдан Боцев споделя с читателите на ХРОНИКА какво е успял да свърши в парламентарните комисии по бюджет и финанси, по политиките за българите в чужбина, за законодателните инициативи на опозицията, които да решат сериозни проблеми в живота на хората.

Основните теми на опозицията са промяна в кодекса за социално осигуряване за преизчисляване на всички пенсии, така че по-отдавна пенсиониралите се граждани да получат увеличение. Така също  – обвързване на майчинството с минималната работна заплата и данъчни облекчения на младите семейства с деца. Другата промяна засяга гражданско процесуалния кодекс, свързан с работата на частните съдия изпълнители, така че длъжниците да бъдат уведомявани трикратно и в почивен ден и възможност при изплащане на задължението съдебната процедура да приключва без огромни такси, които често са многократно по-големи от дълга. Грижа към българските земеделски производители е да бъде направена промяна в закона за храните, така големите търговски вериги да имат задължение да предлагат определен процент български земеделски продукти.  Това е само част от работата на депутата Боцев и парламентарната му група.

Конкретно за региона и областта народният представител Боцев подготвя питане до министъра на регионалното развитие и благоустройството, свързан с изграждането на язовир над с. Брезница, свързан с осигуряването на питейна и поливна вода в района четирите общини в Гоцеделчевско, за което има готов проект. Също така негова грижа е намирането на възможност за финансиране на двата нови околовръстни пътя край Гоце Делчев.

Двамата народни представители от Гоце Делчев – Богдан Боцев от БСП и Димитър Гамишев от ГЕРБ обсъждат общи инициативи как да подобрят живота на хората в региона, разкри още Боцев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене