ЕКСКЛУЗИВНО! Топ Предприемачът Георги Шапков се включи в традиционния поход „По стъпките на Ботевата чета’ до връх Околчица рамо до рамо с Цветан Цветанов!

За 11-та година председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и з а м.-председател на партията Цветан Цветанов се включи в традиционния поход „По стъпките на Ботевата чета’ до връх Околчица. Походът тръгна тази сутрин от врачанското село Паволче и в него се включиха над 250 членове и симпатизанти на партията. Сред тях бяха и председателят на Народното събрание Димитър Главчев и народните представители Петя Аврамова и Красен Кръстев, а югозападът беше представен от топ предприемачът – управител на „Престиж бизнес“ Георги Шапков.

„Днес почитаме паметта и делото на загиналите за свободата на България герои. Христо Ботев е истински родолюбец, отдал живота си за България и отечеството, заедно със своите съратници“, заяви Цветанов. По думите му. всяка следваща година все повече млади хора и семейства се включват в инициативата. Цветан Цветанов подчерта, че именно по този начин се съхранява българщината. „Ние помним и предаваме историята на следващите поколения…“, обясни специално за информационна агенция www.toppresa.com предприемачът Георги Шапков.

На въпрос какво за него е свободата Цветанов заяви:“Свобода е да имаш право да изразяваш своето мнение и то да бъде чуто. да можеш да се съобразяваш и с чуждото мнение. Да можеш да пътуваш, да общуваш“. Според него силата на българския народ е именно в многообразието и различията. „Въпреки опитите за разделение, които се внушават, ние сме длъжни да съхраним българския дух. Родолюбието трябва да бъде част от живота на всеки от нас“, каза ощз Цветан Цветанов преди началото на похода до връх „Околчица“.

От ГЕРБ-Враца осигуриха за походниците тениски с лика на Христо Ботев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене