ДИМИТЪР КАПИТАНОВ АУТ от ВиК – Петрич, закриват му щатакато отговорник на район Подгорие

Бившият соц. лидер и зам.-областен Димитър Капитанов остава извън системата на ВиК – Петрич. Това стана ясно след внесено предложение от вр. и. д. управител на водното дружество Ивайло Христов до Общински съвет. Христов предлага да бъдат съкратени 16 щата, в това число и на отговорникът на район Подгорие, Димитър Капитанов. Дали обаче Капитанов ще остане без работа, ще се разбере след гласуване на предложението за ново щатно разписание на ВиК на сесия на общинския съвет.

Според внесеното предложение, във ВиК – Петрич, занапред ще се трудят управител, негов заместник, координатор инкасо, какъвто всъщност е бил и Ивайло Христов, по времето на управителя Васил Божанин, трима техници и други длъжности, в това число 17 инкасатори. Остават на работа двамата касиери, както и двамата багеристи. В щатното разписание се чете, че от ВиК имат нужда и от ръководител ЕМО, двама ел. техници, монтьор, 20 водопроводчици, както и от трима каналджии, 7 помпиери, хлороторчик, двама за поддръжка, заварчик, чистач и 4-ма шофьори.

Капитанов, заедно с лидера на столетницата Йорданка Атанасова поднесе венец пред паметника-чешма, построена в чест на полк. Борис Дрангов, по повод честването на двете годишнини на българския герой. Предлаганото ново щатно разписание е заради лоши финансови резултата на водното дружество и целѝ неговото стабилизиране, коментира Христов, който също бе гост на тържеството в село Дрангово. Той заедно с негов колега изчакваха търпеливо един от шофьорите на дружеството под проливния дъжд, без чадъри, да ги прибере обратно в Петрич.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене