След пореден ремонт протече езерото в парк „Рила“ в Дупница

След пореден ремонт протече езерото, намиращо се в парк „Рила“ в Дупница. Проблемите там започнаха още в началото на месец май. Тогава експерти от кметската администрация направиха оглед и стартира възстановяване на компроментираната част от стената на езерото в Парка. Тогава хидрогеолози и експерти направиха проверка на изкуственото езеро заради теч на дигата. Това бе и причина да се намали нивото на водата, именно до проблемния участък. Сега положението е отново също. „От езерото има теч, залива стълби и цялото зелено пространство. Трябва да се вземат спешни мерки, не може така до безкрай. Това е едно от любимите места на дупничани и всички гости на града“, коментираха местни хора. Становището на експертите преди повече от две седмици бе, че е необходим ремонт. В техническото предложение бяха описани и дейностите по обследването, уплътняването, допълнителното полагане на каменна настилка, ремонт на водния и сух откос и т.н.

Прогнозната сума бе около 15 хиляди лева за цялостното възстановяване. „Няма опасност и за птиците и рибите в езерото, защото вода има достатъчно. Течът, макар и малък, трябва да бъде спрян още сега, за да не създаде проблеми след две-три години“, обясниха от кметската администрация преди дни. Сега причината за поредния теч е малка пробойна в стената до отливника. „Няма опасност от скъсване или пробив в стената. Що се отнася до отстраняването на проблема, той ще бъде за сметка на фирмата, която го ремонтира“, обявиха експерти от администрацията.

Иначе проектът по изграждане на Парк „Рила“ се свързва с имената на Пламен Галев и Ангел Христов – Братя Галеви, когато те са били консултанти на един от бившите управници на Общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене