Валентин Радев: Не очакваме блокада на ГКПП „Кулата“ в понеделник

Три кантара и три трасета за камиони вече работят граничния пункт

 „За сега не се очаква блокада на граничен пункт „Кулата” от страна на българските превозвачи”. Това обяви днес вътрешният министър Валентин Радев, който посети гранично контролно-пропускателния пункт.

От днес на граничния пункт Кулата вече е инсталиран 3-ти кантар за ТИР-ове, а от утре започват да работят 3 трасета само за камиони, допълни Радев, който днес по обяд, заедно с главният секретар на МВР гл. комисар Младен Младенов, инспектираха работата на място и се срещнаха с представители на НАП и Агенция „Митници“ за координиране работата по граничния контрол.

Всяко денонощие над 1700 камиона преминават през ГКПП-Кулата към Гърция, което създава километрични опашки от двете страни на границата. От над 2 месеца тази ситуация изнервяше шофьорите и всички преминаващи през граничния пункт. Превозвачите обявиха протест и блокиране на границата за понеделник, но след днешните мерки напрежението спадна.

Постигнато е съгласие времето за проверка да се оптимизира и да е между 2 и 5 минути.

Ако затрудненията по обслужване на ТИР-ове продължава и опашките не се стопят ще имаме готовност да осигурим още 2 трасета само за камиони”, допълни Радев.

Проблемът засега е решен, допълни министърът и уточни, че областният управител Бисер Михайлов е водил разговори с превозвачите движението да не бъде затваряно в понеделник.

„Виждате, че опашките ги няма. Има известни проблеми на входа от към гръцка страна, ще преговарям с колегите и те да не бавят пропускането“, каза още министър Радев.

E79 News

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене