Писателят Веселин Стаменов представя: „Размисли от килията“!

ПОТРЕСАВАЩАТА ИЗПОВЕД НА ЕДИН БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР, КОЙТО БРУТАЛНОСТТА НА БАНКИТЕ И БЕЗХАБЕРИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ПРЕВЪРНАХА В УБИЕЦ!

СНИМКА: Вестник „Топ Преса“

Бившият висш офицер Любомир Симеонов, който излежава 20-годишна присъда за убийството на банкерката от Булбанк в Бургас Павлинка Йовчева написа книга ссъ заглавие “ Размисли от килията“ в която писва цялата истина за това което му се случи. 

„Като убих банкерката, се качих в колата и ми стана леко. Все едно камък ми падна от сърцето. Получих облекчение.“ Това заяви пред нашия колега Веселин Стаменов  от затворническото общежитие „Кремиковци“ един от най-известните му обитатели – Любомир Симеонов. 61-годишният мъж излежава 20-годишна присъда за убийството на банкерката от Булбанк в Бургас Павлинка Йовчева, пише „Дейли Прес“.

Покушението стана на 23 септември 2013 г. Симеонов хладнокръвно погуби жената с куршум в сърцето, след което се метна на колата и се предаде на полицията в Сливен. Билкарят оправда деянието си пред разследващи и съдии с фалита на фирмата си. Твърдеше, че дълго време бил изнудван от шефове на различни управленски позиции в Булбанк и нервите му не издържали. Ликвидирал Павлинка Йовчева за назидание. Бизнесменът пледираше в съда, че фирмата му процъфтявала, но от банката го изнудвали по кредит за одобрен европейски проект, а това довело до фалита й.

Става дума за проект за строеж на фабрика за билки за 2,3 млн. лева.

Любомир Симеонов ще излезе по-рано на свобода, защото работи в затвора „Фабриката трябва да е в село Черница, на 5 км от Сунгурларе. Тя е началото на края, както обичам да се шегувам. Но някой да те гледа в очите и да ти каже, че ще те утрепе, ще ти съсипе семейството, децата и ще те фалира – какво ще направиш?

Искаха да ме заличат.

Йовчева искаше аз да сменя избраната от мен строителна фирма, която да вдигне фабриката. Това се нарича мафия„, разпалва се затворникът. Три години и половина след кървавата саморазплата той вади на бял свят още нови твърдения но този път в книга, чийто издател ще бъде писателят Веселин Стаменов.

„Никъде не съм разкривал схемата до край, но в прав текст Йовчева ми поиска 220 000 лв. Това се случи до банката в близост до две кофи за боклук. Казах й, че не е познала човека, и ми дойде да я хвърля в боклука“… разказът продължава в документарнат акнига „Размисли от килията“.

„Никога не съм се страхувал да работи по такива теми. Сега моите читатели ще ме видят в нова светлина – тази на издател. Когато Любомир чрез негови приятели се свърза с мен и поиска да издам книгата му, аз буквално приех на момента. Защото вярвам че неговата история ще бъда разпозната то много жертви на банките в България, без разбира се фаталния и край…“ заяви специално за репортер на „Дейли Прес“, писателят Веселин Стаменов, който ще бъде официален презентатор на книгата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене