Новини от Реанимация! Изхвърленият от бетон помпа работник диша самостоятелно

Пострадалият на новостроящ се обект в Благоевград строителен работник Иван Стоянов от село Каменица, община Струмяни, е приет в реанимация на благоевградската болница.

На работника се провежда интензивно лечение за овладяване на тежките комбинирани травми – счупен прешлен, хематом на бъбрек, контузия на белия дроб и на глава, той е адекватен, на самостоятелно дишане, съобщиха вчера от МБАЛ – Благоевград.

35-годишният строителен работник пострада, както „Струма“ писа, в петък по време на изливане на бетон на обект, строящ се в района на „Арена парк“ в Благоевград. Строителят изпуснал маркуча на помпата, от силното налягане тръбата го ударила в гърдите и го изхвърлила на 3-4 метра. Пострадалият за кратко загубил съзнание, той бе приет по спешност в болницата.

Двама инспектори от Областна дирекция по безопасност на труда извършиха проверка на място същия ден. Директоркът Славянка Симиджийска-Яновска поясни, че работата по случая продължава. Пострадалият е имал трудов договор с фирма „Никосторой 5“ с управител Николай Стоев, работил във фирмата от една година.

Обстоятелствата около инцидента се изясняват от трудови инспектори и служители на ОД на МВР – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене