ВИДЕО: ПМГ „Яне Сандански“ отпразнува своята 97-годишнина със стилно тържество, на което бяха наградени изявени ученици и учители

В присъствието на депутата Богдан Боцев, заместник-кметовете на община Гоце Делчев Валери Сарандев и Саид Иброш, представители на училищното настоятелство и обществения съвет към училището и много гости елитното училище отпразнува своя празник.
Директорът Елка Божикова връчи лично почетния знак на училището на Гергана Икономова – учител по български език и литература, Димка Дерменджиева – учител по английски език, и Люба Маламова – учител по химия и опазване на околната среда, за високия им професионализъм, новаторски дух и издигане престижа на ПМГ „Яне Сандански“.
Освен тях бяха наградени още 9 техни колеги-учители и 50 ученици бяха наградени за постигнати високи резултати през изминалата година. Сред отличените учители са и носителките на почетния знак, както и на Марияна Карамитева, Лиляна Сейрекова и Катерина Мангалова, подготвили успешно ученици, завоювали призови места в различни конкурси и състезания.
Отличени са още Недялка Ангушева – учител по философия, Силвия Мегданова – по биология и здравно образование, Карамфилка Патинова – по физика и астрономия, Иванка Гелемерова – по химия и опазване на околната среда, Иванка Абаджиева – по математика, и Гергана Шарланджиева – по английски език.
над 50 грамоти на изявени ученици, представили се отлично и заели челни места в общински, областни, национални и международни конкурси, състезания и олимпиади през отиващата си учебна 2016/2017 година.
Випускникът Кръстьо Драгинов, който след броени дни заедно със своите съученици и приятели ще стане част от абитуриентската фиеста на ПМГ „Яне Сандански“, получи и специална награда и от Училищното настоятелство.
За него това бе бе признание не само за личните му способности, но и заради това, че издига имиджа на своето училище, след като стана единственият международен състезател в ПМГ „Яне Сандански“, който освен другите си отличия като част от българския национален отбор по химия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене